Wednesday, March 12, 2014

Hackaway #1, "Hack the news" med Schibsted

Jag är otroligt glad att äntligen få presentera Hackaway - Sveriges (och kanske världens?!) roligaste hackathon-koncept.


Hackaway är en serie hackathons där den gemensamma nämnaren är att inget Hackaway är det andra likt. Framför allt sker varje hackathon på en ny och i förväg hemlig plats, vilket gör att varje Hackaway har potentialen att blir ett ganska unikt litet äventyr.

Det allra första eventet, Hackaway #1, går av stapeln om ganska exakt en månad, helgen den 11-13 april. Du kommer att bli upp-plockad någonstans i Stockholms-området.

Temat för detta första event är "Hack the News", och vi har teamat ihop med Schibsted, Sveriges mest innovativa mediabolag, som kommer att hänga med och berätta om de trender som formar framtidens medietjänster. Vi kommer även ha med en del av de duktiga utvecklarna bakom Omni.se, Aftonbladet.se och Politism.se!

Jag ska snart berätta mer om hur konceptet Hackaway vuxit fram.

Men först: Om du är en skaparglad web- eller app-utvecklare, designer eller kreatör - gå genast in och anmäl dig. Du kan anmäla dig solo, eller i ett lag om upp till tre personer. Målsättningen är att försöka skapa och lansera en fungerande tjänst på hacket. Du behöver inte i förväg veta vad du vill bygga, men det är bra om du redan nu börjar fundera på hur man kan skapa nya kreativa nyhetstjänster, som kan ta över världen.

Hackaway #1 är gratis, och det finns dessutom fina priser att vinna. Antalet deltagare är dock begränsat - bara 40 personer! - så var gärna tydlig i din anmälan varför just du ska få följa med! Hoppas vi ses!

Anmäld dig till Hackaway #1 här: http://www.hackaway.com



2 comments :

Anonymous said...

Kul men är jag välkommen om jag är höger?

Ted Valentin said...

@Anonymous: Haha! Jag tror inte att det är så många som anklagar Schibsted för att vara vänster. :) Så svaret är nej... du behöver inte oroa dig. Det handlar om att bygga intressanta nyhets-tjänster.