Wednesday, April 16, 2014

En sajt för Kvalitetsnyheter

Under Hackaway #1, på temat "Hack the news", hackade jag ihop sajten Opinionsbildare.se som visar nyhetstweets från opinionsbildande personer. Sajten uppdateras hela tiden, och kan vara lite kul att kolla in.

Men. Jag började även bygga på ett lite större projekt vid namn Kvalitetsnyheter.se - en sajt som samlar svenska kvalitetsnyheter i form av reportage och analys.

Bakgrunden är att jag själv börjar tröttna på mycket av den journalistik som just nu dominerar på nätet. Inte minst journalistik som jagar efter klick och delningar med hjälp av lockande rubriker, men tunt innehåll. Här är jag ju själv delansvarig, som grundare av SocialaNyheter.se. Jag hoppas således att det finns ett behov av en slags motvikt - en  sajt som enbart lyfter fram kvalitetsjournalistik i form av reportage, riktiga gräv och bra analyser.

Initialt försökte jag låta sajten automatiskt hitta kvalitetsnyheter, men det visade sig vara lättare sagt en gjort (surprise!). Så nu har jag ett helt nytt upplägg. Vilka nyheter som hamnar på sajten är nu en helt manuell process, där du som har Twitter kan hjälpa till att rösta på vilka artiklar som ska vara med. 

Än så länge är inte Kvalitetsnyheter.se öppen för allmänheten, men om du är intresserad av kvalitetsjournalistik och vill testa sajten innan alla andra så skicka mig en tweet på @tedvalentin, så får du lösenordet

Du kan tweeta mig med knappen nedan:




Snabbläs detta blogginlägg

No comments :