Wednesday, March 9, 2011

Lookup.to, version två!

Jag har nu fixat med en hel massa uppdateringar på Lookup.to. Den mest märkbara förändringen är att man nu kan tagga personer som man känner.Jag fick en del konstruktiv kritik på den första versionen av Lookup.to, något som jag uppskattade mycket.

Med de nya uppdateringarna hoppas jag att det blir tydligare vad sajten kan användas till. För det det handlar om är att hitta intressanta människor.

Säg, till exempel att du vill få lite mer koll på vad det finns för kvinnliga entreprenörer. Då kollar du in taggen female entrepreneur:


Eller säg att du letar efter en duktig iphone-app-utvecklare:


Man kan även kombinera taggar vilket jag tror kommer bli användbart med tiden. Säg att du är intresserad av kvinnliga entreprenörer inom webb. Då söker du på web entrepreneur och female entrepreneur, och får upp alla personer som faller i bägge kategorierna:


Kul, eller hur? Än så länge är det mest jag som satt taggar på folk, så nu hoppas jag att du vill hjälpa till att tagga upp de personer du känner.

Att ha bra taggar, och en del fans, kan förhoppningsvis bli bra marknadsföring. Min förhoppning är att man så småningom ska kunna göra sökningar av typen, "Jag behöver en talare till ett seminarium, en person som är journalist och har bra koll på arkitektur och sociala medier. Och en person som har fina endorsements." Än så länge är den sidan tom. :)

Du kan också tagga dig själv, naturligtvis.

PS. Stort tack till Henriette Weber som hjälpte till att tagga kvinnliga entreprenörer. Nu hoppas jag att fler vill hjälpa till att fylla på listan - för visst finns det väl fler?

No comments :