Sunday, September 18, 2011

Ses vi på Hasseludden?

På tisdag klockan 12.00 är det deadline för att lämna in din idé till årets 24 Hour Business Camp. Kriterierna är enkla: vi letar efter webbtjänster som går att bygga på 24 timmar (en prototyp) och som kan få en lovande framtid efter campet. Ganska enkelt, eller hur? Om du inte skrivit ihop en ansökan så gör det nu.

24 Hour Business Camp är ett världsunikt hackathon. Nu för tiden sker det hackathons runt om i världen med jämna mellanrum så är du beredd att resa lite så kan du i princip åka på ett hackathon varje månad. Men: det finns inget annat hackathon i världen där utvecklarna behandlas som kungar och drottningar. Fin övernattning, utsökt mat, fantastiska lokaler och varma bad. 24HBC är inget svettigt gympasalshack utan kanske världens lyxigaste event för programmerare. :)

Jag tror att 24HBC kommer att bli bättre än någonsin i år. Samarbetet med .SE, Internetdagarna och Internet Discovery Day gör att projekten från 24HBC får ännu fler chanser att synas, och även hitta investerare (om man vill).

Precis som tidigare år finns det begränsat med platser på Hasseludden Yasuragi. Runt 80-100 deltagare. En ny grej i år är att vi kommer ha en liten jury som gör urvalet, istället för "först till kvarn" som gällde tidigare. Jag tror att det kommer att bli både rättvisare och bättre. Jocke Jardenberg har skrivit bra om det här.

Min förhoppning är att årets 24HBC resulterar i ännu fler guldkorn. Sverige behöver fler coola startups!

3 comments :

Eva said...

Ted du är min idol! Entreprenör ut i fingerspetsarna och alltid coola projekt på G. 24hbc är en riktigt kul ide och det ska blir sjok att se vart det tar vägen i år. Förra året kommer väl överträffas?
/Eva

Otto said...

Låter häftigt som fan. Sänds det live någonstans eller kommer det upp någon film eller liknande efter?

Hoppas på detta!

Löwendahl said...

Nej det blev ju fullt sjukt fort, så vi körde igång ett eget ;)

XDev Innovation Camp i våra lokaler, Kista, 40 platser.

http://sites.google.com/site/xdevinnovationcamp/