Friday, November 16, 2007

RSS + Iphone = sant

Jag var i USA förra veckan och passade på att köpa en IPhone. Den kostade bara 2750 kr, dvs mindre än vad en Ipod touch kostar i Sverige. Att låsa upp den var heller inte så knepigt, bara att följa instruktionen här. På några dagar har min Iphone förändrat mitt internetbeteende på flera sätt.
  • RSS. Ärligt talat: tidigare har jag nog tyckt att RSS mest var en grej för datanördar... Men nu kollar jag min egen personaliserade nyhetsfeed när jag står i hissen, på bussen, eller när jag inte kan sova. Nu är jag hooked på RSS. Jag trackar 5-10 olika bloggar inom mitt intresseområde. (Google Reader).
  • Även Facebook passar mycket bättre i telefonen är på datorn. Jag kommer från och med nu bara använda Facebook på Iphone. (iphone.facebook.com)
  • Itunes Store. Har jag heller aldrig använt tidigare. Men med en Iphone i fickan blir det så otroligt enkelt att lyssna nån minut på Britneys nya album!
Sen är det en massa andra saker också. Nu ska jag testa hur det funkar att läsa ett nummer av Business Week som PDF på telefonen. Iphone är början på något stort, som många har väntat på länge. Mobilt internet - nu på riktigt.

3 comments :

Anonymous said...

... Men var det ingen abonnemangsgrej som gjorde att det blev jättedyrt? Att den kostade endast 2700 var dock positivt men har för mig den har dyr månadskostnad. Eller har jag fel?

Alexis Fellenius said...

det är bara om man "aktiverar" den med at&t. När man låst upp den kan man använda sitt vanliga abonnemang.

Jag skriver det här från min iphone. Det är verkligen gött att kunna läsa rss lite då o då när man har en minut över.

Ted Valentin said...

Ledsen för sent svar.

Man köper bara telefonen, direkt i en Apple-store.

Och som Alexis nämde - om man inte aktiverar den med AT&T (utan låser upp den istället) så blir det inga andra kostnader.