Monday, May 5, 2008

Välkommen till Sushikartan.se!

Nu är Sushikartan.se äntligen färdig. Det känns självklart fantastiskt kul, eftersom jag programmerat på den i snart åtta månader!

Min förhoppning är att den ska bli Sveriges bästa sushisajt. Det kanske låter storslaget, men betänk att den i dagsläget nog är landets enda renodlade sushisajt. :)

Sushikartan.se fungerar på två sätt:
  1. Som en bra söksajt när du letar efter ett sushi-ställe. Testa exempelvis länken med sushi nära Handelshögskolan i Stockholm. Praktiskt för Handelselever på lunchrast. :)
  2. Som ett väldigt enkelt community. Skriv en recension och lägg till några "vänner". Du kommer då att kunna följa dina vänners recensioner, och automatiskt bli tipsad när de upptäcker något nytt.
Sushikartan utvecklas och blir bättre i takt med att det tillkommer fler recensioner - så den är fullständigt beroende av användarna. Så känner du någon som gillar sushi så blir jag alltså jätteglad om du tipsar dem om Sushikartan!PS. Jag planerar att snart släppa ytterligare några sajter: Wifikartan.se, Cafekartan.se och Restaurangkartan.se, som kommer att bygga på samma egen-kodade plattform. DS.

6 comments :

DenDumme said...

Såg detta igår! Det ser riktigt bra ut. Däremot märkte jag att du verkar köra kodeditering direkt mot dina live-siter eftersom det dök upp lite syntax-fel då och då. Ajjabajja.

Bra koncept med kartor i grunden på det hela taget. Hur ser du på konkurrensen från googles egen local business search-tjänst?

Ted Valentin said...

Hej Hjalmar! Ja, jag var lite trött igår och gjorde lite uppdateringar direkt mot sajten. Hörde att ni körde Subversion. Låter bra :) Eric Wahlforss på SoundCloud försökte få mig att börja men jag tröttnade. ag hade precis skaffat Mac då och allt var så nytt. Var håller ni hus någonstans? Skulle vara kul att ta en kaffe. Hej!

DenDumme said...

Jag måste ha relodat precis när du gjorde det då. Säg till om du vill ha lite hands-on tips för att köra subversion.

"Vi" som i jag och Jimmy huserar i Göteborg, men jag kan höra av mig nästa gång jag är i Stockholm. Våra kompisar på Tewonder i Stockholm träffar säkert gärna dig också.

Som sagt så tror jag att du har lyckats "igen". Det verkar ha varit ett kul releaseparty att döma av Rudolfs post på disruptive.nu. Vart är mina inbjudningar?! :)

Anonymous said...

Det här verkar spännande...

Anonymous said...

Intressant projekt Ted!
Vad sägs om ett länkbyte med japanfakta.se?

Ska säga till sambon att recensera Kyoto Sushi i Ludvika. Hon köpte sushi där häromdagen, och vi har några foton på maten och restaurangen också.

Unknown said...
This comment has been removed by a blog administrator.