Monday, January 25, 2010

Inflytandet hos politiska bloggar.

Under den här veckan så släpper Politometern.se några riktigt rafflande topplistor, nämligen listorna över de mest inflytelserika bloggarna inom varje politiskt parti i Sverige.Första listan ut var Kristdemokraterna (som släpptes klockan 14.00 idag). Sedan kom Miljöpartiet (som släpptes klockan 14.30 idag). Under resten av veckan kommer fler topplistor, för de andra partierna. Här är tiderna som gäller:

Måndag 14.00: Kristdemokraterna (redan släppt)
Måndag 14.30: Miljöpartiet (redan släppt)
Tisdag 13.00: Vänsterpartiet
Tisdag 13.30: Piratpartiet
Onsdag 13.00: Folkpartiet
Onsdag 13.30: Centerpartiet
Torsdag 14.00: Socialdemokraterna
Fredag 10.00: Moderaterna
Fredag 10.30: Den Totala Listan!

Den totala listan kommer bli extra intressant. Då koras nämligen Sveriges mest inflytelserika partipolitiska blogg. Och då får man också en överblick över vilka partier som ligger bäst till på topp 100-listan.

Listorna är ett samarbete mellan Politometern.se och Inflytande.se. Precis som på Inflytande.se så baseras inflytandet på antalet inlänkar från andra bloggar. (Totalt rör det sig om fler än 930.000 analyserade inlänkar.)

Om du tycker att den politiska bloggosfären är intressant så kan jag verkligen rekommendera att du läser Martinas blogginlägg där hon berättar mer om den politiska bloggosfären och om topplistorna.

3 comments :

Anders_S said...

Men mång av de mest lästa politisk bloggarna kan ju inte var med på Politometern. Exempelvis när man tillhör ett litet parti som jag gör, eller när man inte tillhör nåt parti alls.

Politometerna är på det sättet lika missviande som SVD eller Knuff. Det är ju exempelvis absurt att jag och Jinge ska vara lägre rankade på Knuff än bloggar som bara har en tiondel av den mängd läsare som jag och Jinge har. Och på politiometerna får jag inte ens vara med.

Ted Valentin said...

Hej Anders.

På inflytande ligger du väldigt bra till, som du vet. (Jag skulle gissa att du ligger ungefär på plats två eller tre bland de politiska bloggarna, om man räknar med *alla*.)

Politometern är en ung sajt, och det är mycket som kan hända under den närmsta tiden. Det är inte en omöjlighet att oberoende politiska bloggar vägs in på något sätt också så småningom.

Anonymous said...

Hej!

Borde inte Feministiskt initiativ och Gudrun Schyman finnas med?