Tuesday, January 11, 2011

Visualizing dynamic graphs

2011 will be about Facebook, and the social graph. Probably, we have only seen the beginning of the transformation to a more "social" web. Here's an inspirational video, to start off 2011!In the last few weeks I have been experimenting a lot with the Facebook API. Apart from my new project involving swedish journalists I have a few "experimental" and more social websites underway.

The goal is to get some hands-on experience with the social graph and collect some cool social data that could result in nice network visualizations. Kind of what I have been giving you before, but with dynamic data.

4 comments :

Jesper Norrwie said...

Hej mr. Valentin,

jag var på en föreläsning då du berättade om dig och ditt liv och måste erkänna att jag blev väldigt inspirerad. Du sa att vi mer än gärna fick kontakta dig med frågor och liknade. Jag letade på denna blog efter en mail-adress eller liknande för att kontakta dig privat men jag kunde inte hitta något så jag skulle uppskatta om du kunde bidra men en mail då jag har några frågor jag hoppas du skulle kunna hjälpa mig med. Tack på förhand!

Mvh,

Jesper

Joel Larsson said...

Hej Ted,

Om du ska arbeta med grafer och databaser så måste jag tipsa om neo4j, men det kanske du redan tittat på?

/@tilljoel

Ted Valentin said...

@Jesper! ted snabel-a tedvalentin. com är min mail. Men du kan lika gärna ställa frågor direkt på bloggen. Det är bättre, för då kan andra ta del av frågorna + svaren. Jag har inte så mycket tid att svara på mailfrågor, men jag försöker svara på alla frågor på bloggen. :)

Ted Valentin said...

@Joel. Har hört talas om det, bland annat från Andreas Ehn. Men inte själv labbat med det. Om du har egna efterenheter av neo4j får du gärna berätta om dem på Hackr.se. (skön domän!)