Sunday, August 7, 2011

Google+ invites

Om du är intresserad av att gå med i Google Plus har jag 150 invites. Klicka här. För min del kommer inte Google Plus bli ett substitut för Facebook. Utan (i så fall) snarare för Twitter. Men juryn är fortfarande ute.

En sak som är oklar är om jag egentligen *vill* att just Google ska ha någon kontroll över den sociala webben. Jag tycker i grunden att framför allt Facebook är en mycket bra motvikt till Google.

5 comments :

Pelle Wessman said...

Facebook är väl dock ingen motvikt till Google på det sociala området då ju Facebook i princip totaldominerar det området och Google ju innan G+ inte haft någonting på det området?

Tycker det är på tiden att fler aktörer tar sig in bland de sociala nätverken då det bäddar för att nätverken tvingas att öppna upp sig istället för att stänga in sina användare i små silos vilket kommer att gynna såväl oss indie-utvecklare som användarna (och demokratin).

Ted Valentin said...

Facebook är en motvikt till Google på nätet, i allmänhet.

Om utvecklingen går mot socialt sök, så ser jag hellre att det utvecklas av Facebook, och alla i deras ekosystem (Tripbirds inklusive) än av Google.

Facebook har en tydligare strategi att låta andra företag bygga vidare på den data som skapas genom deras plattform.

Självklart håller jag med dig om det senare påståendet, att det behövs fler aktörer, och gärna öppna protokoll för socialt utbyte.

Mikael Lindström said...

En bra sak som andra kommenterat är Facebook kan lära sig av feedback kring G+ och förbättra sin egen plattform.

Något som jag själv tänkt på är att det också gör att man faktiskt uppmärksammar fler bra funktioner hos Facebook. T.ex. att det finns gruppindelningar och att du inte behöver se feeden från alla du accepterat en inbjudan ifrån.

Vad jag även hoppas är utfallet av denna kamp, är ett nätverk, som är enkelt att dela upp i vänner och affärsbekanta. Så att jag kan posta ett inlägg bara för mina vänner eller bara för folk jag träffat på 24hbc eller andra event. Vilket verkar hyfsat enkelt i G+, men jag inte hittat i Facebook än (om jag inte specifikt går in och väljer vissa personer varje gång).

Alex said...

Hej Ted,

kan inte du skriva ett inlägg om hur du arbetar med SEO.

MVH,

Alex

Ted Valentin said...

Hej Alex!

Jag jobbar inte med SEO. :)

Det finns många andra som tycker sådant är mer intressant än jag. Googla.