Thursday, March 21, 2013

Två bra hackathons i Stockholm

Tänkte tipsa om två intressanta hackathons!
Art Hack Day är ett event för "hackers whose medium is art and artists whose medium is tech". Under två dagar tar 60 programmerare och konstnärer över Bonniers konsthall för att skapa en digital konstutställning från scratch. Hacket avslutas med en öppen utställning och fest på Bonniers Konsthall, där allmänheten bjuds in att pröva projekten. Art Hack Day är en skapelse av Olof Mathé. Det har tidigare gjort nedslag i San Francisco, Boston och New York. Om du är konstnär eller hacker signa upp dig här.  Om du vill gå på slutfesten signa upp dig här. Kommer bli grymt!
Stockholm Startup Hack är ett 12-timmars hackathon för webbutvecklare, designers och innovatörer. Förra året sponsrade jag eventet med en fin lokal vid Mariatorget... men nu har hacket verkligen bytt upp sig - till Skeppsholmskyrkan! Så om du inte är hackathon-frälst kommer du bli det nu. Förra året drog hacket en kul och smart crowd och stämningen var på topp. Bakom Stockholm Startup hack står den "magiska trion" Joakim Ekberg, Martina Elm och Jonny Strömberg. 

Och: Många frågar mig vad som händer med 24 Hour Business Camp Svaret är att det ligger lite på is just nu. Vi får se, helt enkelt. 24HBC har alltid varit ett helt icke-kommersiellt projekt för mig, men just nu har jag svårt att få loss den helt obetalda tid som krävs. Kanske får jag loss tid efter sommaren. Vi får se.

Under tiden är det i alla fall väldigt glädjande att andra för facklan vidare och arrangerar grymma hackathons i Stockholm.

Vi ses på Art Hack Day och Sthlm Startup Hack!

(PS. Något hack jag missat? Skriv en kommentar...)

2 comments :

Linda Mattsson said...

Finns ett hack för välgörenhet också: A helping hack, 24-25 maj på Kungsholmen i Stockholm. Alla sorters webbmänniskor hjälper ideella föreningar med deras problem. http://www.helpinghack.se/sv

Anonymous said...

Health Hack Day den 17-19 maj för innovativa idéer inom hälso- och sjukvård: healthhackday.com