Wednesday, December 18, 2013

Ny sajt: Populärabarer.se

Igår var det invigningsfest på Knackeriet och release för min nya sajt Populärabarer.se


Populärabarer är en sajt som visar vilka barer, pubar och nattklubbar som är populära på Facebook. Själva grunden i sajten är en popularitets-ranking (mellan 0 och 10) som visar hur populära olika barer är på Facebook, baserat på antalet likes och checkins. Rankingen uppdateras en gång per vecka.

Här är exempelvis de populäraste barerna i Hornstull i Stockholm:


Sajten är väldigt mobil-anpassad, och använder geografisk lokalisering så att du kan hitta populära barer i närheten! (Det funkar även på datorn, förstås, om du har en modern webbläsare.) Så här ser det ut om du kommer till sajten med mobilen:


Du kan även ta reda på mer om varje bar, och se bilder, öppetider, med mera. Ytterligare en bonus är att du kan se hur många checkins och likes olika barer får, varje vecka. Och du kan se vilken tid på dygnet människor checkar in på baren. Exempelvis på Tjoget:


Ganska coolt, men också förhoppningsvis pedagogiskt för bar-ägare, så att de förstår hur de kan få bättre ranking. Det vill säga, genom att arbeta med att få fler checkins och likes på Facebook.

Men nu kommer det bästa... Loggar du in med Facebook så kan du se vilka barer dina vänner checkat in på. Så här ser det ut för mig i Stockholm:


Direkt får du alltså en bra överblick över vilka barer som är populära bland dina vänner!

Jag lanserar Populärabarer.se i samarbete med Besökliv - Sveriges främsta tidning för besöksnäringen.

__________________________________


PS. Populärabarer påminner en del om mina andra kartsajter - Restaurangkartan.seHotellkartan.se med flera. Men detta är alltså en helt ny plattform. Den är helt fristående, både tekniskt och innehållsmässigt, från mina tidigare kartsajter.

Jag har försökt bygga någonting helt nytt - med fokus på mobilen och på det sociala. Designen har jag gjort själv, precis som allting annat.

Nu ska jobba yttterligare några veckor på att göra Populärabarer ännu bättre. Sedan är det inte omöjligt att jag släpper någon liknande sajt, fast för en helt annan ämneskategori.

Om du gillar Populärabarer, like:a gärna på Facebook:

Tweeta om detta:

No comments :