Tuesday, November 25, 2014

Sveriges enklaste vägbeskrivningar?

Nu kan du få vägbeskrivningar via PopuläraPlatser.se. Väldigt enkelt, och användarvänligt. Låt mig demonstrera.

Om du exempelvis vill gå och klippa dig söker du efter frisörer i Stockholm på din mobil, hittar du kanske den coola retro-frisörsalongen Sivletto.

Klicka på den stora gröna knappen "Vägbeskrivning"...


... och du får du upp en dialogruta, som efterfrågar din position:


 Tryck OK, och du får direkt upp vägbeskrivningen (både karta och text). Grundinställningen är att du får upp vägbeskrivning till fots, men du kan även välja alternativen med cykel, med bil eller kommunalt. Till fots tar det 30 minuter att gå från Gamla Stan i Stockholm till Sivletto. Vill du se en större karta? Klicka på "Större karta":


... och du ser ännu tydligare hur du ska promenera. Vill du istället åka kommunalt? Då trycker du på vägbeskrivning igen, och väljer "Åk kommunalt".


... och då får du istället upp beskrivningen får hur du åker kommunalt. Ganska enkelt eller hur? Tryck på "Mindre karta" om du vill se textbeskrivningen:


... om du ser tar det 24 minuter att åka kommunalt, så du sparar 6 minuter jämfört mot att gå.


I det här fallet skulle jag rekommendera dig att promenera. Om du promenerar i rask takt så borde det till och med gå snabbare än att åka kommunalt. :)

Testa själv!

Det här är kanske Sveriges enklaste och tydligaste vägbeskrivningar! Jag testade att låta mina kollegor här på Knackeriet försöka göra samma sak på Eniro - men där är det nästintill omöjligt att få fram en vägbeskrivning. Det är faktiskt sant.

No comments :