Monday, July 28, 2008

Pagerank update: uppdatering igår!

Igår (den 27:e juli) var det dags igen. Då genomförde Google nämligen en uppdatering av "Google PageRank". Jag är fullt medveten om att många nuförtiden menar att man inte ska stirra sig blind på PageRank. (Det även finns många andra faktorer i mixen för att man ska få trafik från Google.) Min erfarenhet är dock att PageRank är en viktig faktor.

Flera av mina sajter gick upp ett steg i PageRank. Jippie! Extra kul var det att Uppsatser.se nu har 7 i PageRank. (Lika mycket som DN och Jaiku.)Även mina kartsajter fick lite mer PageRank. (Badkartan.se - 5, Sushikartan.se - 5, Wifikartan.se - 4.) Dock ska man komma ihåg att PageRanken redan är gammal när den uppdateras; den bygger på flera månader gammal länkdata. Gymnasiekartan.se - som jag släppte för ett par veckor sedan - fick till exempel ingen PageRank. Den "verkliga" PageRanken uppdateras dock kontinuerligt, och PageRank är därför förhållandevis missvisande för nya sajter.

En annan kul grej är att besöksstatistiken för Badkartan.se sköt iväg rejält för ett par dagar sedan:(Från ca 1000 till 6000 besökare om dagen.) Jag antar att badsäsongen började på riktigt först nu! Ska bli kul att se om badsuget håller i sig.

PS. Har du en sajt som fått uppdaterad PageRank...? Du får gärna skriva en kommentar i så fall. All feedback på PageRank-området är kul.

13 comments :

Anonymous said...

hyrahyra.se gled upp till 5 också :) Känns nästa som alla aktiva sajter tar ett steg upp vid varje uppdatering.

Anonymous said...

Kul där med så bra PR för dig och uppgången med besökare för Badkartan.

Jag fick uppdaterad PR på många sidor och bara lyft uppåt, några ligger kvar på samma. Däremot har det hoppat och hoppar fortfarande rejält i SERP:en på några för mig viktiga sökord. Så det verkar vara rörelse på den fronten också. Hoppas att det avstannar positivt för mina sökord och siter. :)

Anonymous said...

Hur ofta ändras pagerank? /Erik

Anonymous said...

Ted: så många månaders gammal länkdata kan det inte bygga på.

Jag fick på min daniellindström.se från ingen till PR3, domänen är registrerad 2008-04-24. Så definitivt max 3 månader :).

Anonymous said...

Det rör sig troligtvis om 1 månad gammal data, +/- 2 veckor. Det är i alla fall min erfarenhet.

Mvh/Markus

Anonymous said...

Själv gick min blogg stormrik.se upp från PR2 till PR3. Bloggen startade tidigt i år.

Kul förresten att det går bra med dina sajter, intressant hur antalet besökare kan växa på kort tid för din webbsida badkartan.se.

Anonymous said...

Fina siffror! grattis grattis! Hur fick du så många besökare på så kort tid? hemligt? ;-)

Ted Valentin said...

Hej!

Emil - Håller med dig. Aktiva sajter rör sig sällan neråt i PageRank, utan är för det mesta ofärändrade eller uppåt. Fast jag har iofs varit med om att förhållandevis aktiva sajter tappat ett snäpp också.

Anonym - Egentligen uppdateras nog PageRank ganska kontinuerligt, men Google väljer att visa de nya värdena ett par gånger om året ungefär.

Markus - jag håller med dig angående hur gammal PageRanken är när den syns. Någon månad rör det sig nog om.

Manou - Badkartan får sin mesta trafik från Google. Förra veckan var extrem - då var det många som googlade efter badplatser. Men nu när det är smäre väder har besöksantalet gått ner igen, till en mer normal nivå.

Hej!

Anonymous said...

Hur gör jag om jag inte vill att min uppsats ska vara sökbar på uppsatser.se?

Henrik said...

Min site www.netvouz.com låg still i PageRank (PR7 nu, låg på PR8 för något år sen, samma som Aftonbladet...) men Google AdSense droppade rejält. Men nu de senaste dagarna har AdSense ökat lite igen, dock mycket måttligt.

Google styr Internet....

//Henrik

Anonymous said...

Hej,

vet inte om jag kan hålla med om att pagranken som nu uppdaterades redan är "flera månader gammal".
Har en nystartad site som startades i augusti men som nu fick PR 2.
Något svar till det?
Väldigt bra blogg detta!
Mvh
Stefan

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

Väntar fortfarande på att min företagssajt för Bloom Marknadsföring skall bli rankad. Någon som har några tips? Ska jag byta innehåll ofta? Känns som det tar evigheter innan det händer något...