Thursday, October 16, 2008

Cafekartan + deal med Blocket.

Idag släpper jag sajten Cafekartan, där man kan recensera och betygsätta caféer i Sverige. Äntligen. Under den senaste månaderna har jag ju hela tiden tänkt att cafekartan skulle vara klar "nästa vecka" - men så har andra kartor kommit emellan. Initialt finns cirka 1500 caféer i databasen (men säkert har jag missat massor av ställen).

Det skulle vara väldigt kul om ni som läser bloggen vill hjälpa mig att recensera, och eventuellt tipsa om caféer som saknas.

Och nu en till spännande nyhet: Idag har jag signat kontrakt med Blocket.se.

Som ni kanske känner till har många bloggare uttryckt sin oro över att jag snart skulle kunna få ett läskigt brev med en stämning från Blocket. Men nu har Annonskartan alltså fått tillåtelse att indexera Blockets annonser.

Att farhågorna om en stämning inte besannades tror jag - i all fall delvis - beror på det grymma gensvar som Annonskartan fått från bloggsfären. Inte minst inlägg som "snälla Blocket, stoppa inte Ted" tror jag kan ha påverkat Blockets beslut.

STORT STORT TACK till alla er som uttryck er support för Annonskartan.

8 comments :

Anonymous said...

Grattis till avtalet med Blocket! Snyggt jobbat. Kul att en så bra tjänst som annonskartan kommer att vara kvar & kul att Blocket verkar har insett att det inte funkar med en walled garden längre.

Dags att surfa efter kaffeer!

Anders said...

Grattis, kul att läsa att Blocket börjat hänga med lite.

Unknown said...

Fantastiskt roligt! Grattis Ted för den goda nyheten och Blocket för ett insiktsfullt och framåtblickande beslut! Detta visar vägen.

Anonymous said...

Skulle vilja säga att det mycket väl kan bero på att Blocket inte har upphovsrätt och om jag inte minns fel så har det prövats tidigare iom AllaAnnonser.se

Anonymous said...

nte alls förvånad! Grattis!! bra tjänster du levererar.
Keep up the good work Ted!

Anonymous said...

Kul att allt gått bra och att du byggt en fin tjänst som annonskartan.

Jag skulle vilja ha det så att om man högerklickar i kartan så sätts en ny nål ut och annonserna uppdateras. ungerfär som
gmap-pedometer.com

Anonymous said...

Jag antar att du även kan indexera dina egna sajter lika enkelt, till exempel cafékartan?

I så fall kanske man kan få önska sig en säsongsbunden version kallad semmelkartan.se, där du plockar upp bara de caféer som fått omdömen som inehåller orden semla/-or, fettisdagsbulle/-ar eller hetvägg/-ar.

Det ska förrestenbli intressant att se om de eviga bantarna tagit till sig de nya rönen från doktor Dahlqvist. I så fall bör de i år peta bort bullen och mandelmassan och smaska i sig grädden! :-q

eviedee said...

Angående cafékartan: Såg att till exempel Kista galleria inte har några fik på kartan, men de är ganska många.
En trend som gillas är att caféägarna faktiskt sänker sina priser, från 35 för en cappucino till ungefär 20 pga hård konkurrens. Den bästa dubbla espresson i Kista tar man på stående fot för 15 kronor och får dagens kaka på köpet.
Jättebra om nån prisbild kan finnas med på cafékartan. Det kan vara ok att ta högre pris för kaffet om stället har andra kvaliteter att bjuda på, som gratis wifi, karaffer med fräscht vatten, tidningar till låns och annat. Och i så fall vad.