Monday, July 6, 2009

Ny funktionalitet på kartsajterna

Under den senaste veckan har jag haft tid att labba lite med kartsajterna, och lägga till en del sådana funktioner som jag själv saknat när jag använder dem. Här är ett utsnitt ur det nya utseendet på Minkarta:Först och främst ville jag göra tydligare hur aktiva de olika användarna är. Varje profil har fått en ruta med info om vad man bidragit med. Har man bidragit mycket så borde man ju få cred för det. Som i fallet med Barbro, nedan:Antalet recensioner man skrivit visas även i anslutning till profilbilden, och på så sätt blir det enklare att snabbt bedöma om recensenten, så att säga, "går att lita på".Men den allra trevligaste grejen är att man nu kan tumma upp och tumma ner recensioner. Jag tyckte till exempel att Rasmus recension av cafe Sjuans spårvagn var bra, så jag gav den tummen upp! Så här:Man behöver inte var inloggad för att tumma recensionerna, så alla besökare kan vara med och tumma till. (Och dessa tummar blir sedan ytterligare en vägvisare till de bästa recensionerna och recensenterna.)

Så kika gärna in på Badkartan eller nån av de andra sajterna och tumma några recensioner. :)

2 comments :

Bo said...

Gillar designen på bubblorna. Profilbilderna också, blir som power seller på ebay typ. Tummarna är jag mer tveksam till men det är mer för att jag tycker aldrig det funkar så bra i praktiken. För Digg etc så funkar det iof. om man kan filtrera bort om det är under en viss nivå tex. Men det krävs att man har aktiva användare som använder funktionen.

Josephine said...

älska tumme upp, tumme ner!!