Wednesday, December 2, 2009

Smart tjej lanserar snygg sajt

I morse såg en ny politisk sajt dagens ljus. Sajten samlar information från politiska bloggar, och mäter vilka partier som kopplar hårdast grepp om olika frågor. Säg hej till Politometern.se!Du kan man kolla vilka partier som är mest aktiva i frågor som kärnkraft (Mp), cykelbanor (Mp), Saab (M+S), Ipred (Pp), rättvisa (V+S), Olof Palme (S), Danderyd (M), verklighetens folk (Kd), landsbygd (C). Kolla in fler kul sökningar här. Påfallande ofta, nästan alltid, blir ens förväntningar eller fördomar bekräftade.

Man kan använda Politometern för att kolla vem som bevakar ens hjärtefrågor, för att hitta ett parti att rösta på, eller för att hitta en politiker att kryssa. Eller bara för att det är kul! Mig veterligen finns det inga andra roliga politiska sajter, så Politometern lär komma väl till pass inför valet 2010. :)

Så, vem är tjejen bakom Politometern? Jo, det är faktiskt min fru, Martina Lind. Martina har tidigare varit stabschef åt Lars Leijonborg, men har nu slagit sig in på en mer entreprenöriell bana. Hon bloggar på MartinaLind.com.

Politometerns snygghet "front-end" är skapad av David Kjelkerud, och en del av snyggheten "back-end" är komponerad av... well, mig.

En kul funktionalitet är att det går enkelt att dela sökningarna på Facebook:Hoppas ni diggar Politometern. Själv tycker jag att den är helt galet spellbinding faktiskt. :)

3 comments :

Robert Pohl said...

Bra jobbat! Ser jättenygg och informativ ut!

//Rob

Anonymous said...

Ted Valentin är verkligen ett föredöme på nätet. Normalt har man ju en bild ute i samhället av en internetentreprenör som en blyg, finnig, tonåring som inte kan få tjejet.

Men så har vi Ted Valentin: Killen som tjänade 10 miljoner kr på nättidningar, gifte sig med en A-kvinna, och som skapat en karttjänst som tom får Google att bli imponerade, och som är social utöver det vanliga med 24hcamps.

Ett föredöme på nätet helt enkelt.

Anonymous said...

meget interessant, tak