Monday, February 22, 2010

Dagens förebild...är den 17-årige ryske gymnasiestudenten Andrey Ternovskiy. Har startade nyligen sajten Chatroulette.com där man kan videochatta med slumpmässiga människor i världen. Hur många gamla internetentreprenörer river inte sitt hår över att de inte kom på den här idén själva? Så enkelt, så genialt. :)

På New York Times teknik-blogg berättar Andrey lite mer om sig själv och om sajten.

Några fina citat:
"I created this project for fun. Initially, I had no business goals with it."
"Advertising on Chatroulette is kept to a minimum /... / I also love minimalism. /... / I think it’s wonderful that I do not have to put a lot of advertisements on my site to keep it running. I am not sure why it is so. Maybe because Google AdSense (the thing I use to show the advertisements) shows links to various video chats."

"I enjoy what I do. It is like a game for me. I discover new things and solve interesting problems."
Väldigt mycket 24 hour business camp-anda. Och roligt att Andrey berättar att det hela är som ett spel. Påminner en hel del om hur jag själv beskrivit min egen arbetssituation på LinkedIn:
"My work life is a lot like the computer games I played as a kid. I try to solve problems, work my way around pitfalls - and try to get to the next level. Just like in Lemmings."
__________
En liten disclaimer: Eftersom jag är på semester i Sydafrika har jag tyvärr själv inte kunnat testa tjänsten. Bandbredden kostar tyvärr massor av pengar i Sydafrika - att exempelvis ladda ner en film skulle gå på 300 kr i bandbredd. Men det är en annan story.

3 comments :

Aron said...

Tjänsten är snabb och smidig men efter att ha refreshat typ 25 kameror upptäckte jag att 20 var halvnakna killar och de andra fem typ mjukisdjur / skämtgrejer.

Unknown said...

Hej Ted!
Man upptäcker ditt namn lite här och var på Internet i dessa dagar och du har fått till en hel del intressanta sajter. Många är nog, däribland jag själv, nyfikna på vilka tekniska lösningar du använder. Har du skrivit all kod och databaslayouter från scratch, till exempel? Skulle vara kul och lärorikt med ett blogginlägg om detta. :-)

WordPressGuru said...

Riktigt smart koncept. Jag minns när man chattade på små rum på någon konstig sida, pratade lite med någon och gick vidare.

Att göra det med video är ju en genialisk idé.