Tuesday, March 23, 2010

Politometern - reloaded

Idag släpptes Politometerns nya förstasida. Den visar vilka politiska nyheter - både från tidningar och bloggar - som är mest aktuella och kommenterade. På sin blogg berättar Martina mer.

Vilka inlägg som hamnar på förstasidan bestäms av en ganska klurig algoritm, och sidan uppdateras löpande, ett antal gånger i timmen. Just nu (tisdag, kl 14.00) domineras förstasidan ganska totalt av bloggbävningen mot Beatrice Ask. Obama är med på ett litet hörn. Men imorgon kan det vara helt andra saker som toppar.

Målsättningen har varit att skapa en smått beroendeframkallade politisk nyhetssammanfattning - som politiskt intresserade vill kolla av flera gånger om dagen. Jag är själv inte speciellt politiskt intresserad, men har ändå under den senaste veckans beta-testande hunnit bli ganska beroende av sidan. :)

Inspirationen till det här kommer till stora delar från Knuff.se, tjänsten som skapad av en av mina förebilder: Johan Larsson. Ni som gillar Knuff kommer att känna igen er, men det finns självklart ett flertal skillnader. Till skillnad från Knuff lyfter Politometern enbart fram vad som är hett i den politiska bloggosfären. Och Politometern gör det lite mer transparent vilka partier som dominerar inom de olika frågorna.

Jag tycker att det här är väldigt spännande. Hoppas att ni håller med.

No comments :