Monday, February 14, 2011

Ska 24hbc få finnas på Wikipedia?

Jag brottas just nu med att få en artikel om 24 Hour Business Camp godkänd på Wikipedia. Här är artikeln. Wikipedia inte gillar att man skriver om sådant där man själv har ett intresse, så jag törs inte skriva mer själv.

Om du själv har en uppfattning om 24hbc skulle jag bli enormt tacksam om du vill hjälp till.


Jag skulle verkligen bli tacksam om du vill hjälpa till! Det finns en del missuppfattningar kring vad 24 Hour Business Camp är / var så det vore verkligen vara bra med en Wikipedia-artikel.

Här och här finns mer info om 24 Hour Business Camp. Självklart kan man även Googla.

2 comments :

Patrik Högberg said...

Det enklaste är att låta någon annan skriva artikeln. Problemet är precis som det påpekas att du är involverad i sajten.

Vi hade samma dilemma med forumet på Bröllopstorget, det var många tips med länkar till sajter som lämnades av de som drev sajterna, speciellt då vi gav länkkärlek (nofollow). Tyvärr så blev det inga objektiva tips och oftast så urartade diskussionerna med argument som inte var objektiva (bl.a. så lade företagen själva in positiva kommentarer som om de var kunder osv). Så vi tillät inte sådant av principskäl, däremot så fick oberoende tips sin beskärda del av mediabruset. Vi slutade också att skilja på företag, föreningar, välgörenhet och allt annat så alla länkar behandlades under samma princip att de måste vara oberoende.

Jag förstår att det är samma dilemma med Wikipedia, precis som vi hade och de har valt samma väg som vi också valde då.

Med andra ord, enklast är att låta någon annan skriva artikeln så är saken biff.

Emanuel said...

Fast det känns väl, när man går in och läser nu i efterhand, som att ni har löst det? Att den är relevant?