Monday, March 21, 2011

Lärdomar från mina senaste misslyckanden

Här är min presentation från Öredev 2010, i november förra året. Målgruppen var främst webb-utvecklare, men sådana som inte själva har några start-ups.

Det är en ganska lång presentation, 50 minuter. Först pratar jag lite om min bakgrund, sedan om sajter som inspirerar. Vid runt 24 minuter kommer de mer praktiska tipsen.Kom gärna med kommentarer. :)

5 comments :

Pelle Sten said...

Av någon anledning funkar inte klippet i Google Reader.
https://skitch.com/pellesten/ria7e/google-reader-162

Legendarisk said...

Ska jag kolla in, tack för videon :)

Otto said...

Satt nyss och lyssnade på klippet och kollade lite då och då när du började snacka om nya saker och hemsidor.

Min pappa tipsade mig om att läsa en artikel "Have you met Ted?" i Stock Magazine, och jag i mitt huvud dök en stor "gilla" knapp upp.
Hittade sedan din blogg, och kollade igenom klippet om dig. Ungefär samma beskrivning som i Stock Magazine.

Efter att ha lyssnat och läst lite och kollat genom några av dina hemsidor fick du mig att påbörja ett litet projekt jag tänkt på ett tag men som jag egentligen inte tänkt att skapa, men eftersom jag en tid har jobbat mycket med affiliate sajter så tänkte jag att det vore roligare med tjänster som folk har nytta av. Tjänsten ska vara klart inom en vecka eller två beroende på hur mycket vi har i skolan framöver. Ted tipsar ju om deadlines ;)

Tjänsten presenterar jag nog på min blogg när jag fixat domän vilket antagligen kommer att dröja några veckor.

Tack för att du väckte lite idéer och glöd!

Keep it up!

Jensplan said...

Jag gillar din presentation, men håller med om att den är lång. Jag har svårt att sätta mig 50 minuter och kolla på en föreläsning innan det finns något konkret som får mig att bli intresserad.

Mitt förslag till alla som lägger upp långa videos, är att göra små YouTube-klipp som små previews från när det sägs något smart. Det är ofta dessa små klipp man vill lägga in på sin egen blogg eller "gilla".

Men kul att få en inblick i din portfolio Ted, tror inte jag sett någon bra sammanfattning tidigare. Också kul att få se screenshot från jagdiggar.se, om sidan har besökare tycker jag du ska lägga upp "något", kanske klippet med din historia om "misslyckandet".

Just nu skriver jag en bok om affiliate, samt gör plan för en ny marknadsplats online. Säg till om du (eller någon annan) vill (eller borde) vara involverad på något sätt. Hej.

http://jensplan.se

Ted Valentin said...

@Otto Tack för vänliga ord, kul om man kan inspirera! Skoj att du såg artikeln i Stock Magazine - har själv inte sett den i tryck. :)