Wednesday, January 16, 2013

Bestofsvt.se, mitt "hack" av SVT play


Jag tittar ganska sällan på TV, men när jag gör det vill jag se något bra.

Nu under julhelgen hade jag en del tid att titta på SVT play - men blev frustrerad över hur svårt det var att hitta de bra programmen bland allt det mindre bra innehållet.

Mina efterforskningar visar att det för det mesta finns ungefär 3000 program att titta på hos SVT Play. Min personliga uppskattning är att ungefär ett hundratal av dessa är sevärda...

Så det här är min lösning. Jag byggde en sajt i all hast, mest på kul. Den visar vilka SVT-program som delas mest på Facebook. 

Jag har testat sajten på mig själv den senaste veckan. Den har fått mig att titta på oroväckande mycket TV! Men... uppsidan är att nästan allt jag tittat på varit bra!


Man kan botanisera runt i de olika kategorierna (dokumentär, samhälle, nöje etc) och man kan även välja att bara visa program från den senaste månaden, senaste veckan, senaste tre dagarna etc.

En annan grej jag hittat på är att man kan sortera programmen efter "sista chansen". Då ser man de mest delade programmen som det är sista chansen att se, eftersom de snart tas bort från SVT play.

En annan kul grej är att sajten ser ganska fin ut om du besäker den med mobilen. Och de flesta av SVT:s klipp går att titta på i telefonen.


Nu tycker jag du ska kolla in Bestofsvt.se. Jag har som sagt byggt den här sajten som en kul grej. Om du tycker om den, och finner den användbar, så får du gärna dela på Facebook, eller twitter, eller så...  :)


 Hej! / Ted

10 comments :

Tobias Sjösten said...

Stiligt! Mycket bang for the buck med sådana här mashups — även om jag misstänker att du fick scrapa mycket av datan från SVT?

Det här problemet är ett av de som vi försöker att lösa med tjänsten Smartburk.se. Väldigt kul därför att se att endast Likes-lagret gav sådan fin utdelning för dig.

ptrkhmbrg said...

Fint på så så många vis. Tack för hacket.

Jimmy said...

Riktigt bra! Tackar och bockar. Finner den mycket användbar. :) /J

Anonymous said...

Toppen! Kunde du vaska fram och göra ett filter för vilka som är tillgängliga i mobilen också?

Anonymous said...

Intressant!
Men borde inte antalet visningar på SVT play vara en bättre indikator...

Ted Valentin said...

@Anonymous 2: Jag tror faktiskt delningar är en bättre indikator än visningar. Det kan ju hända att många *tittar* på dålig program - men då brukar man inte *dela* dem.

Freddie said...

Juste sajt. Lust att dela med dig av strategin du använt för att scrapa data från svtplay? :)

Dennis Widehammar said...

Grymt! Sjukt bra jobbat!

Anonymous said...

Du verkar hackat in en bugg för hur många dagar kvar ett program har som inte längre är tillgängligt. Besökte sidan idag och flera av programmen hade följande information: "-15914 dagar kvar."

Anonymous said...

Gillar både idén bakom och utseendet på sidan! MEN flera filmer verkar strula och stå kvar på noll trots att de i ett av fallen (just nu) har över 700 delningar på play..