Wednesday, October 8, 2014

Ny sajt: BestofRadio.se!

Förra helgen var det Hackaway med Sveriges Radio. Det var fantastiskt kul - och jag ska snart berätta mer om det.

Men först ska jag berätta lite kort om vad jag själv lyckades hacka ihop. Det blev en ny sajt vid namn Bestofradio.se. Där man kan se vilka Sveriges Radio-program (och avsnitt) som delas mest på Facebook. Det är ett ganska enkelt sätt att hitta de mest omtalade, eller om man så vill, de populäraste, radio-programmen.


http://bestofradio.se

Avsnitt från Sommar & Vinter i P1 dominerar fullständigt i topplistan så om du vill hitta några andra radioprogram så får du snällt använda filteringsfunktionen för att utforska de olika kategorierna - musik, dokumentär, vetenskap & miljö etc. Eller olika tidsperioder. Du kan hitta program som varit populära under den senaste månadensenaste veckan eller senaste tre dagarna. Precis som på min tidigare sajt BestofSVT finns det även en funktion för "sista chansen" - dvs program som du bara har några dagar på dig att lyssna på, innan de försvinner från nätet.

Jag har själv hittat en del kul program via sajten, och tror faktiskt på riktigt att den kommer att göra mig till en mer trogen radiolyssnare. Vad tycker du? Kom gärna med feedback på sajten. Skicka en tweet till @tedvalentin om du har önskemål, kritik eller vänliga ord. :)

Sedan tycker jag att du ska gå in och titta på Annika Bäckstöms fina bilder från helgen med Hackaway #2. Du kommer inte bli besviken!

No comments :