Friday, October 10, 2014

Nya funktioner och sajter

Jag får då och då frågan vad jag jobbar mest med just nu. Svaret är att jag jobbar stenhårt med detaljerna på mina nya kartsajter. Det vill säga Restaurangtoppen.se, Butikskartan.se, Populärafrisörer.se med flera. Du ser det inte vid första anblick, kanske, men sajterna har genomgått många små förbättringar. En stor grej är att sajterna nu laddar mycket snabbare. Det är viktigt, speciellt om du använder sajerna på mobilen.

En annan stor grej är att kartan nu har blivit interaktiv. Klicka på "Visa större karta"....
.... och du får upp en interaktiv karta i helskärm. Nedan ett exempel där du söker efter frisörer i Stockholm:


Det funkar självklart både på datorn och i mobilen, men speciellt på mobilen blir det här väldigt användbart. Och snyggt!

En annan grej är att du nu kan söka bland underkategorier på sajterna. Så på Butikskartan.se kan du till exempel söka efter leksaksaffärer, sportaffärer, systembolag och musikaffärer.


Och på Restaurangtoppen kan du exempelvis söka efter indiska restaurangerthai-restauranger, italienska restauranger eller kinarestauranger. För att nämna några exempel.

Jag har dessutom släppt några nya nisch-sajter. Där du kan hitta tjänste-företag, golfbanor, bagerier, spa, nagelsalonger, tandläkare, kiropraktorer, massage, apotek, mäklare, trafikskolor och bil-relaterade ställen. :)

2 comments :

Unknown said...

Du säger "men speciellt på mobilen blir det här väldigt användbart. Och snyggt!". Blir det verkligen väldigt användbart och snyggt? Använder du någon speciell metod för att testa och bekräfta användbarheten och det estetiska?

Ted Valentin said...

Hej Daniel! Jag har ingen *vetenskaplig metod* för att testa om det är snyggt. Det är nog min egen objektiva bedömning, således. Men hoppas att du håller med.