Thursday, March 20, 2008

Sushikartan.se + Minkarta.seNu har jag öppnat Sushikartan.se och Minkarta.se för några få - väldigt få! - utvalda vänner. Det känns fantastiskt kul, eftersom jag suttit och programmerat på de här sajterna sedan långt innan jul!

Sushikartan.se är ett litet nischat community med extremt basic funktionalitet. Tanken är att det SKA vara väldigt enkelt, med bara de allra nödvändigaste funktionerna. Målsättningen är att min mamma ska kunna använda sajten. Hon fyller 65 om ett par dagar.

Just nu kan man:
1) Söka efter sushiställen i olika områden...
2) ...skriva recensioner...
3) ...och lägga till nya personer som kontakter.

Tanken är att man ska bli informerad när ens kontakter (ens vänner) skriver nya recensioner, och att man ska kunna sortera sushiställen utifrån vad ens vänner tycker är bäst.

Min målsättning nu är att försöka skapa en bra liten algoritm för att sortera recensioner utifrån "relevans". Användaren ska naturligtvis aldrig behöva tänka på detta, men ska förhoppningsvis spontant uppleva att de BRA recensionerna puffas högre upp än de dåliga.

Målsättningen är alltså att göra dessa sajter 1) enkla och 2) nischade. Jag kan uppenbarligen inte konkurrera med Eniro i bredd. Men kanske kan jag göra Sveriges bästa sushi-sajt. Och Sveriges bästa cafe-sajt...? Och _________ . :)

5 comments :

Henrik said...

Grymt Ted! Om du vill ha fler testare så vet du vart du ska maila :)

Anonymous said...

Sushi känns ju väldigt väldigt smalt.

Ted Valentin said...

Hej igen! Jag har ett par dagar ledigt nu under påsken, men ska skicka ut fler test-inbjudningar på tisdag!

Anonymous said...

Var inne å kikade lite på wifikartan, tycker den har potential helt klart.

Har en hel hög med bilder på cafeér som jag skulle kunna lägga upp, men kravet på registrering + att som det verkar måste uppge sitt namn fick mig att tveka.

Facebook kanske har fått alla att släppa på integriteten, vad vet jag, man jag känner mig inte bekväm med att kunna bli Googlad i alla möjliga och omöjliga sammanhang iallafall.

Ted Valentin said...

Hej Bo! Om du inte vill så kan du ju ange ett alias istället för ditt riktiga namn. Skulle vara jättekul om du vill ladda upp lite bilder. Hej!