Wednesday, August 13, 2008

Ny sajt för dig med luft under vingarna

Japp, nu är det dags för en till kartsajt! I samarbete med min gamla barndomskamrat Claes Martinsson är det nu dags att lansera Flygkartan.se, där man kan recensera och ladda upp bilder från alla svenska flygfält.Flygkartan.se skiljer sig lite från de tidigare kartsajterna, eftersom det är tänkt att Claes ska vara ansvarig för sajten. Claes och jag lärde känna varandra i 12-årsåldern, vi växte upp i samma bostadsområde. Numera är Claes pilot, och jag sysslar med webb. Så vad passar bättre än att göra en flygsajt ihop?

Claes är en enorm flygentusiast. På jobbet (på Novair) flyger han Airbus 321 (eller som han brukar säga, "kör buss"). När han har ledigt flyger han bland annat den gamla ryska AN2:an, som syns på bilden här ovanför. Här hittar man fler av Claes bilder.Flygkartan är en extra intressant kartsajt, därför att:
  1. Flygkartan är den första sajten jag lanserar i samarbete med någon annan. På lite sikt har jag ju tänkt lansera kartsajter i samarbete med andra personer och företag, och detta är det första steget i den riktningen. (Andra möjligheter är exempelvis att lansera en picknickkartan tillsammans med ICA, eller studentrabattkartan tillsammans med Mecenat-kortet.)
  2. Flygkartan är en väldigt nischad sajt. Den förra sajten, Campingkartan, kanske verkade obskyr för oss som inte campar - men den vänder sig faktiskt till nästan 300.000 campingfamiljer. Men hur många är det egentligen som flyger? 5.000? Det ska bli kul att se om det en styrka eller en svaghet att rikta in sig mot en så liten nisch.
Flygkartan verkar i alla fall ha fått en flygande start (förlåt ordvitsen) med nästan 300 besökare under gårdagen...

1 comment :

Anonymous said...

Tror att många flygintresserade kommer älska dig nu :)