Tuesday, September 9, 2008

Academic Network, mitt nya sajtnätverk

Ni känner kanske till att jag sedan tidigare driver två akademiska sajter? Uppsatser.se och Essays.se. Under den senaste månaden har jag ändrat sajt-strukturen och förberett övergången till ett nytt övergripande varumärke för dessa sajter, nämligen AcademicNetwork.se.Igår blev alltihopa klart. Min målsättning är att Academic Network ska bli Sveriges mest välbesökta sajt-nätverk för akademiker och högskolestudenter. Redan nu har nätverket cirka 120.000 unika besökare i veckan, så det kan hända att den målsättningen redan är uppfylld.

Detta har i hänt:
  • Fyra nya sajter! Utöver Uppsatser.se och Essays.se har jag nu kickat igång Uppsatsguiden.se, Uppsatsstipendier.se, Exjobbstips.se och den övergripande AcademicNetwork.se.
  • Ny layout. Flera ändringar har skett - den tydligaste är att sajterna har en gemensam "top-bar" där man kan navigera mellan de olika sidorna.
  • Annonsering. Har kört igång Google-annonser (Adsense). Tack till Oscar Karlsten på Google som drev på och gjorde massor av layoutförslag. Passade även på att dra igång Google AD Manager - Googles annonshanteringssystem. Tack till Joakim Jardenberg som kom med tipset. Nu kan jag enkelt sälja och hantera annonsplatserna på sajterna. Ganska bra eftersom jag i dagsläget faktiskt behöver en intäktskälla. (Man kommer långt på kärlek, men i slutändan vill man kunna ställa mat på bordet också.)
  • Redo för expansion. Det allra viktigaste är kanske att jag strukturerat om den bakomliggande koden - så att jag nu snabbt kan expandera nätverket ytterligare. Jag har planer på att lansera kanske ytterligare fem akademiska sajter. Det finns massor av saker att göra i detta segment. (CV:n. Jobb. Kurslitteratur. Studentrabatter. Osv.)
På något års sikt tror jag att nätverket borde kunna få uppemot en miljon besökare per månad. Men det bygger självklart på att jag programmerar ihop ytterligare ett antal sajter.

Jag kommer dock att lägga huvuddelen av mitt krut på Allakartor.se under de närmsta månaderna, så Academic Network får jag utveckla på min "lediga tid". När nu den är...

1 comment :

Unknown said...

Var precis inne på exjobb och anser att du behöver strukturera exjobben i kategorier. Snudd på omöjligt att hitta rätt nu.

Men en riktigt grym idé i övrigt...