Monday, September 22, 2008

Ny sajt, i samarbete med Mecenat

Nu släpper jag äntligen min första kartsajt i samarbete med ett företag.Studentrabattkartan.se är en sajt där landets cirka 1,2 miljoner studenter (högskolestudenter + gymnasiestudenter) kan söka efter lokala studentrabatter. Sajten lanseras i samarbete med Mecenat.se, som ger ut Mecenat-kortet och CSN-kortet. Jag hoppas att sajten kommer att bli ännnu bättre i takt med att fler lokala företag börjar erbjuda studentrabatter.

För min egen del innebär den här lanseringen att jag äntligen fått min första potentiella intäktskälla i Allakartor-nätverket. Och att få lite intäkter är ja aldrig fel! Andra samarbeten jag hoppas få till stånd under den närmsta tiden är
... någon som har några andra tips på potentiella kart-samarbeten?

(PS. Studentrabattkartan.se är inte den hemliga sajten som jag skrev om i förra inlägget. Den hemliga sajten lanseras den 2:a oktober.)

6 comments :

Anonymous said...

Grattis!
Får hoppas du lyckas med dom andra samarbetena, skulle bli kanon tror jag.

Jag ska klura och se om jag kan komma på nåt bra kart-samarbete!

Unknown said...

Hallå Ted,
Gratulerar till dina framgångar!

Visionen vi hade med Jelpo.com när vi satte igång för drygt 2år sedan är ganska slående lika. Utförandet däremot skiljer sig. Istället för att nischa in oss som du gjort trodde vi att man kunde svälja allt på ett och samma ställe á la svensk Yelp version.

Detta samt en mycket skarpare teknisk lösning gör att du kommer gå väldigt långt med kart-siterna.

Det finns en rad samarbeten vi funderade över med nischade Jelpo-sidor.

Hör av dig om du har vägarna förbi Göteborg så delar jag gärna med mig.

Hälsningar,
Daniel Bergström
Webbimperiet.se

Ted Valentin said...

Hej Daniel & Daniel :)

Daniel 2 - japp jag såg Jelpo.com, och det skulle vara kul att höra om era lärdomar från den resan.

Anonymous said...

Med risk för att vara tjatig tror jag fortfarande på fotokartan och då kanske i samarbete med valfri kameratillverkare (Nikon/Canon/Fuji etc.) eller återförsäljare (Scandinavianphoto/Cyberphoto etc.).

Borde kunna göras med bilderna på Flickr (eller Fotosidan) så man även kan se vilken utrustning som har använts och kanske söka den vägen. Kanske går att få ihop deras geotaggar med din lösning också?

Carl-Johan Sveningsson said...

Coolt, grattis! Men har du några planer på att nyttja dina utmärkta POI-databaser som användarna genererar till något värdefullt på andra siter ännu då? ;-) Jag ser dig inte använda det fantastiska värdet ännu, mer än i samma site där det skapas, och jag inbillar mig att det inte måste vara så...

Anonymous said...

Snyggt jobbat Ted. Får mig att tänka på AFM-tiden och jagandet efter lunchställen med studentrabatt!