Sunday, October 26, 2008

Affärsidéer på 24 timmar

Mattias Järnhäll och en kompis har isolerat sig på Djurönäsets konferensgård under helgen för att - på max 24 timmar - dra igång en ny webbsida. Man kan följa utvecklingen på Mattias blogg. Sajten de bygger heter Skapatillsammans.se

Projektet får mig att tänka på Eric Wahlforss gamla projekt the 24 hour dot com, med payoffen "two men, one mission, 24 hours".

Jag blir enormt inspirerad av den här typen av tidsbegränsade projekt.

Finns det fler entreprenörer där ute som skulle vilja ge sig på något i den här stilen? Jag har funderat på liknande projekt tidigare, och har sedan ett par år tillbaka domännamnet 24x10.com (dvs 24 timmar, 10 affärsidéer).

Man drar helt enkelt ihop 10 entreprenörer, med tio olika 24-timmarsidéer, och isolerar dem på en skärgårdsö under en helg. Speciellt nu under lågkonjunkturen behövs det lite hoppfullhet, och jag tror att man skulle kunna få en del positiv uppmärksamhet och press. :)

Jag ställer gärna upp med min egen 24-timmarsidé. Så om vi hittar nio personer till som vill anmäla sitt intresse så kan jag boka något lyxigt skärgårds-retreat, där vi kan isolera oss.

Nån som vill vara med? Jonas Lejon? Tom Söderlund? Dan Nilsson? Hjalmar Wåhlander? _____________ (ditt namn här)?

Fler som bloggat: Nikke, Disruptive, Anton, Idéladan, Judith Wolst och Startup Sweden.

22 comments :

Anonymous said...

Count me in! ;)

Anonymous said...

Klart intressant! Har gått en entreprenörsutbildning, vore kul att få omsätta det i praktiken.
Hör gärna av dig: [email protected]

Erik Starck said...

Låter kul. Sign me up!

/Erik Starck

Anonymous said...

Jag har ett sidoprojekt som skulle må utmärkt av 24 timmar i inspirerande miljö. Och det lär till och med hinna bli hyfsat flygfärdigt på den tiden.

Anonymous said...

Låter spännande. Ska man genomföra sina respektive idéer med kod och allt eller bara pitcha idéerna mot andra vettiga människor, eller ska man göra en idé tillsammans.

Förlåt men jag fattar inte helt :)

Anonymous said...

Självklart kan du räkna med mig... iaf om jag slipper koda ;)

DenDumme said...

Jag har ett annat förslag. Plocka bort grejen att utveckla nånting under själva konferans-tiden. Det är ändå svårt att få något vettigt gjort på en helg ifall vi samtidigt skall umgås och ha lite kul.

Istället så skulle vi kunna försöka hitta nya konstellationer vi kan jobba tillsammans i. Kanske brainstorma fram lite förbättringar för våra egna befintliga webbsidor (sitta och dela nya idéer lär inte bli alltför öppenhjärtligt).

Ted Valentin said...

Hej! Bara för att klargöra lite hur jag hade tänkt...

* Tio personer med VARSIN egen affärsidé.
* 24 timmar av kod / genomförande.
* När helgen är slut har alltså 10 nya affärsidéer lanserats.

Alltså precis som Mattias Järnhäll och hans vän gjort. Fast vi gör det tio personer på samma gång, parallellt.

(Om man vill vara flera i samma "team" så kanske det är OK också.)

------
Visst, att programmera är kanske inte så socialt. Men kanske kan man träffas upp redan på fredagkvällen, och sedan starta "racet" kl 12 på lördagen och köra till kl 12 på söndagen. Så kan man socialisera ihop hur mycket man vill före och efter.

Att träffas och BARA ha trevligt ihop låter också kul. Fast jag tror inte att Dagens Industri eller någon annan kommer vilja skriva om oss om vi inte presterar något. No pain, no gain. :)

----
Sedan tror jag kanske att det skulle vara kul om har en eller två separata personer som bloggar om det, Bambusar och står för PR mot bloggar och media. Så att man som "entreprenör" kan fokusera helhjärtat på genomförandet av idén.
----

Jag är dock helt klart öppen för förslag om någon vill genomföra det på något annat sätt. :)

DenDumme said...

Ah, näh du är klok Ted. Klart vi skall göra det till ett mediaspektakel av rang (ingen ironi, jag lovar).

Ted Valentin said...

Vad tror ni om Sands Hotell?

http://www.sandshotell.se/k_storak.html

Det går på 50.000 kr om vi hyr hela stället, och har två övernattningar med helpension.

Så du kanske vi behöver en sponsor, kanske Svenskt Näringsliv eller Ung Företagsamhet eller något?

Allra häftigast blir det kanske om vi tar en rib-båt eller Stridbåt 90 dit och hem. :)

http://www.sandshotell.se/transport.html

Anonymous said...

Det senare tror jag mycket på: start på fredagen med en eventuell keynote, korta presentationer av de idéer man kommit för att förverkliga - därefter socialt umgänge, mat osv. Detta ger inte bara möjlighet att utbyta idéer och kreativ kritik (jag vill definitivt veta vad alla jobbar på, man är ju oerhört nyfiken!) utan skulle verkligen få igång mig inför den följande dagens programmering. Start klockan 12 på lördag, slut klockan 12 på söndag följt av slutpresentationer av resultat och hemfärd. Mycket bättre att göra en helg av det hela än ett enda kort dygn!

Anonymous said...

Låter mycket trevligt Ted! Räkna med mig

David Svensson said...

Kul idé! Jag är på.

Anonymous said...

Om man hade tajmat in det med starten av serien Draknästet så hade man säkert fått ännu större medial effekt. Men läser nu att den börjar inte sändas förän under våren.

Anonymous said...

Jag är på.

Anonymous said...

Hehe, kul att så många verkar vara på... Men enda förutsättningen för att man ska kunna vara med alltså är att man ska kunna programera?

Vad synd, känns som om man då går miste om massa sköna entreprenörer (däribland mig :) ) som har många ideer och är drivkraftiga men ej kan programmera!

Mvh

Anonymous said...

Jag är intresserad!

Anonymous said...

Väldigt intressant! Ted, när i tiden tror du att det blir aktuellt? Count me in! :)

epost: [email protected]

Anonymous said...

Jag och några vänner har haft en liknande tanke, men då att vi skulle låsa in oss en helg (48 timmar) i en lägenhet eller stuga i Småland.. tror det kan vara grymt kul. En skärgårdsö i 24 timmar med en massa internetentrepenörer kan bara inte vara fel!

Anonymous said...

Jag är mycket intresserad av att vara med!

Anonymous said...

Låter definitivt intressant.

Vill också vara med ;-)

Unknown said...

Very cool.