Friday, October 10, 2008

Purr!

Göteborgsposten skrev om Annonskartan.se i början av veckan, och under en kort period var min server lite seg. Så ska det ju inte vara. Därför har jag nu tillbringat ett par dagar med att automatisera och effektivisera underhållet av annonskartans databas.

Det har varit fantastiskt kul och lärorikt, faktiskt. Jag har lärt mig en massa saker om vad man ska göra (och framför allt inte ska göra) för att mysql-databasen ska må bra.

Så nu spinner servern åter som en katt, och kommer förhoppningsvis kunna hantera 50-100.000 besökare om dagen. Dessutom har jag nu sett till att mina sökrobotar skickar mig små trevliga emailrapporter när de slutfört sina uppdrag...

I förmiddags åt jag lunch på Bonniers Konsthall med Linda och Tomas på Innovationsbloggen, där de spelade in en kort videointervju med mig. Jag trivs vanligtvis inte så bra framför videokamera, men nu kändes det ok, så det ska bli kul att se resultatet.

I skrivande stund är jag på Cafe Backpackers, ett av mina nyupptäckta wifi-ställen nära Norra Bontorget. Väskan är packad för om tio minuter bär det av till Berlin för kvällens releasefest för SoundCloud.

3 comments :

Anonymous said...

Såg nu att du fått en fantastiskt massa sidor på annonskartan.se indexerade av google.

Gratulerar till vidare framgång :)

Andersson said...

Hej Ted!

Jag har ett jobb i vilket jag reser mycket över Sverige. Jag har märkt stor skillnad mellan Telias (jobbdatorn) och Tres (privata datorn) mobila 3g-nät. Vore det inte intressant att ha en del på wifikartan/mobilkartan.se där man kunde lägga upp Bredbandskollens up/download på en karta över de olika operatörerna?

Spontant och helt ovetenskapligt tycker jag Telia har högre hastigheter.

Anonymous said...

Kul att tillslut ses i fredags. Nu ligger intervjun uppe! http://www.innovationsbloggen.se/2008-10-13/ted-den-mobila-kungen-av-kartor/

Linda