Wednesday, April 22, 2009

24 hour business camp inspirerarDet har nu gått tre månader sedan 24 hour business camp. Häromdagen skickade jag ut en liten enkätundersökning till alla som var med. (Så fort alla svarat ska jag berätta mer om svarsresultaten.) Hittills verkar det som att väldigt många vill att 24hbc ska arrangeras igen.

Jag kan berätta att jag faktiskt diskuterat med Stockholm School of Entrepreneurship om att arrangera en re-run av 24hbc i samarbete med dem. Eventuellt blir det i Stockholm i november.

Det är också kul att se att 24hbc fortsätter att inspirera:
  • Jag hörde att 24hbc var en av inspirationskällorna till det hyllade Geek Girl Meetup.
  • Den 29-30 maj kommer det att köras ett 24-timmarsevent vid namn 24 Hour Sörmland. Det påminner om 24hbc och kommer köras i tre städer samtidigt: Nyköping, Katrineholm och Eskilstuna. Om du har 24hbc-abstinens så föreslår jag att du sticker dit.
  • Idag berättade Tomas Wennström om initiativet Sweden Social Web Camp. (Tomas, ni kanske skulle kunna ha det här?)
Jag fick ju tyvärr inte komma på Geek Girl Meetup (eftersom jag är kille). Men bägge de andra event vill jag väldigt gärna delta på...

Update: PS. Missa inte Internetworld-Miriams inlägg om olika typer av camps i San Francisco. Jag tycker att det är extremt spännande att en liknande utvecklarkultur börjat spira i Sverige den senaste tiden!

3 comments :

Tomas Wennström said...

Bra tips Ted! Ska kolla upp Grundet! Det där med internet och skärgården kan ju möjligen ställa till problem. Om någon har fler tips på var Sweden Social Web Camp kan hålla hus så hör är det bara att höra av sig.

Ted Valentin said...

Ja just det... internet. Haha :)

Men allvarligt talat så kanske de har någon slags lina där. Eller så klarar man sig på Turbo 3G. Beror ju på hur mycket man ska programmera, och hur mycket man ska socialisera.

Tomas Nihlén said...

Hej Ted!

Missa inte heller vår kampanjsajt 10Veckor.com. Verkligen inspirerade av 24HBC. Om 24HBC var att så fröet eller sätta en planta för FörstaKapitlet.se så är 10Veckor.com att odla fram trädet.

/Tomas