Friday, August 14, 2009

24 hour business camp... reborn

Det känns super-duper-kul att nu få berätta att det kommer att bli en ny version av 24 hour business camp. Den förra versionen i januari 2009 var fasligt kul, fick en hel del uppmärksamhet och gav upphov till över 50 nya startups!Nästa version av 24HBC kommer att gå av stapeln den 28-30 oktober 2009. Alltså ganska snart. Rent praktiskt organiseras 24HBC nu av SSES (Stockholm School of Entrepreneurship) med mig som rådgivare. Upplägget kommer att bli ganska snarlikt, men förhoppningsvis ännu lite bättre. Samma plats, Hasseludden Yasuragi, och ett liknande schema.

Men denna gång har campen ett tema; nämligen mashups. Målsättningen är att hitta sponsorer med API:er som vi kan använda för att bygga nya, spännande tjänster. Om ni som läser bloggen har tips på företag och myndigheter som har API:er - eller borde ha det! - så kom gärna med tips.

Visste ni att flera 24HBC-liknande evenemang har gått av stapeln runt om i världen under det senaste halvåret? Kolla in exempelvis Hack the Government day (enbart med API:er från offentlig sektor!) Music Hack Day (med API:er för musiktjänster) och iPhone Dev Camp (enbart iPhoneutveckling).

Speciellt Hack the Government tycker jag är en stor inspirationskälla. Hur häftigt skulle det inte kunna bli om exempelvis Stockholms stad, Statistiska Centralbyrån och Arbetsförmedlingen tog fram API:er till 24HBC?

Mer info om 24HBC och om hur du anmäler dig finns på 24hbc.com. Kostnaden för att delta är 2000 kr per person, precis som förra gången. Det finns ett begränsat antal platser på Hasseludden, och det är först till kvarn som gäller.

Vill du ha en påminnelse om hur det var på förra 24HBC så kolla bildspelet:Hoppas vi ses den 28:e oktober. :)

14 comments :

Martin Källström said...

Hej, Twingly har ett API som vi gärna tillhandahåller!

Mvh
Martin Källström
Twingly

Peter Rosdahl said...

LoveFilm har ett API på ingång. Det skulle vara roligt att göra något med.

Unknown said...

Grymt! Ser fram emot att läsa mer och spana in nya 24h bc-sajten.

Cthulhu2000 said...

*Argh*
Krockar med StackOverflow DevDay. Annars hade jag signat upp på momangen!

David Svensson said...

Suveränt. Jag är anmäld! :)

Mattias said...

Vi har ett API på gång till karaokeparty.com men det är fortfarande oklart om det är färdigt till 24hbc.

Mvh
Mattias Öberg
Karaokeparty.com

Anton said...

Nån som gör en lista på sjyssta API:er man kan använda som inspiration? En uppföljningsbloggpost, nån?

Anonymous said...

Vi öppnade Qvaq igår och har ett API som gärna får användas. Fler funktioner kommer inom kort:
http://qvaq.com/api

API för Pusha är också på gång och kommer att finnas tillgängligt innan nya versionen av 24 Hour Business Camp går av stapeln.

Christian J said...

Man måste alltså vara ett gäng och ha en ide för att anmäla sig? Det är själva genomförande som skall ta 24h?

Christian said...

Det finns en lång, lång lista med API:er på ProgrammableWeb.

På svenska hittar jag Bloggy, Libris stavnings-API, Knuff, Filmtipset, Loopia, Kreditor, Newsdesk, Tradera, Booli (ej färdigt), Teds egna kartsajter, MO-SMS.

Jag är förresten också anmäld! :-)

Unknown said...

Myndighet 2.0 vore ju nice, men kan det inte finnas en massa mer eller mindre vettiga regler som hindrar "samkörning av databaser"?

De flesta uppgifterna angående svenska medborgare är ju enligt lagen helt publika, fast det helst ska vara svårt att få reda på något. Typ security by obscurity.

Fast det kanske var andra uppgifter som åsyftades, som t.ex. publikt tillgängliga kostnader för olika myndigheter. SLs faktiska driftskostnader. Antalet bilar vs cyklar vs kollektivtrafikresenärer osv. All väderdata från SMHI kanske

Vad hände egentligen med 24-timmarsmyndigheten och den stora webbsatsningen? Jag antar att http://24h.myndigheten.se/ är ett skämt :-)

dgtart said...

Pixlr.com tillhandahåller API:er :)

Jag är anmäld .. detta året mer hype!

Gurra said...

Någon som har en liknande lista över svenska API:er som den för internationella? Det borde dyka upp många framöver.

Jag misstänker att en del sajter och är lite tveksamma att lämna ut för mycket info men tänk hur många nya idéer som kan dyka upp som genererar mer intäkter för bolagen! Google och Amaon var väl bland de första att skapa API och de verkar ha klarat sig... ;-)

Anonymous said...

Nu har vi släppt ett API för Pusha.