Tuesday, August 25, 2009

Min summering av SSWC

Sweden Social Web Camp är ett webb-event som gick av stapeln på Tjärö i Blekinge den 21-23 augusti 2009. 286 personer träffades på den vackra ön för att diskutera webben och sociala medier under uppsluppna former. Här kommer min personliga summering.
  • Mr Krax. Olof byggde Mr Krax av gamla pappkartonger natten innan campet och Hinke programmerade ihop en röst åt honom i bilen på väg ner till Blekinge. Mr. Krax hämtade alltså tweets med hashtaggen #mrkrax, och läste upp dem med sin robotröst i det stora tältet. Hoppas folk gillade honom lika mycket som jag!
  • Det mest intressant föredraget var Joakim Jardenbergs bergspredikan om att svenska myndigheter borde "öppna upp" och dela med sig av data. Jag kan bara instämma. Joakim Jardenberg är en mycket vältalig person och en av få människor jag känner till som kan trollbinda en hel publik i 40 minuter utan några som helst tekniska hjälpmedel.
  • 24 hour business camp. Det pratades en hel del om 24HBC och jag tog jag tillfället i akt att ragga deltagare till näsa version som går av stapeln på Hasseludden den 28-30 oktober.
  • Iphone-appar. Det var väldigt kul att se Appcorns finfina SSWC-app, och jag passade även på att demonstrera den kommande Allakartor-appen (!) som skapats av Hugo Wetterberg på GoodOld, baserad på mitt kart-API.
  • Mitt nya *hemliga* projekt. Framåt småtimmarna passade jag även på att demonstrera pre-beta-versionen av mitt nya lilla blogg-wiki-projekt. Och folk verkade verkligen gå igång på det! Emanuel Karlsten twittrade väldigt uppmuntrande.
  • Henrik Berggren blev TechCrunchad under lördagskvällen. Citysounds.fm är ett projekt som jag tror kan bli precis hur stort som helst. Jag tror att potentialen är 100.000-tals besökare om dagen. Inte illa för en 15-timmars mashup...
  • Mogey, Pördey. SSWC var en bra tummelplats för att få reda på vad som faktiskt händer där ute på nätet nu för tiden. Jag kände inte till henne tidigare... men Mogi är ett modernt blogg-PR-geni som borde kunna ge min gamle marknadsföringslärare Michael Dahlén hjärtklappning. Kolla in hennes ordboksvideo! Att hon på kort tid gått från 5.000 till 10.000 läsare om dagen förvånar mig inte. Det här är sjukt viralt, själva definitionen av ett modernt meme.
  • Iphones batteritid. Iphone funkar bra i stan men ska man ut på äventyr och använda GPS:en under lång tid måste man ha en batteribackup, annars funkar det verkligen inte. Idag ska jag köpa en batteri-gadget till min iPhone.
  • Väl hemma i stan igen hade jag fått ett brev med en present från Tore Friskopp med vänner, som var med på förra 24hbc. Wow. Tack allihopa, det värmde verkligen! Läs själva:

  • Så om ni gillade SSWC så tycker jag att ni ska skicka en varm tanke, ett vänligt blogginlägg eller varför inte ett DeliCard (!) till Tomas Wennström. SSWC var ett fantastiskt välordnat event. Tack Tomas. :)

3 comments :

Jonas Lejon said...

Oh låter som om jag missade något bra! Nåväl ser fram emot 24hbc

Peter Parnes said...

När får vi andra reda på ditt hemliga projekt då? :)

Joakim Green said...

Utan att avslöja projektnamnet kan jag säga att ditt "blogg-wiki-projekt" verkligen var häftigt.

Tack för en trevlig konversation på Tjärö - många trevliga tankar som växlades...

Vi ses på 24hbc!