Monday, February 1, 2010

It's Alive: Restaurangkartan.se!

Efter mycket slit och vad som känns som sju svåra år, har det nu äntligen blivit dags att officiellt släppa kartsajten som jag haft i pipeline sedan - vad kan det vara - 2006? Det har blivit dags att släppa... ta-da, Restaurangkartan.se!Det känns fantastiskt härligt att få säga det: Restaurangkartan är live. Tjohoo. Det har varit mycket jobb, betydligt mer än jag tänkt mig. Bland annat har jag cyklar runt i flera dagar på en trehjuling i Malmö, Göteborg och Stockholm, och fotat över 2000 restauranger. Ted street view, ni vet.

Under den senaste veckan har jag försiktigt börjat öppna sajten, bland annat för tidigare recensenter på mina kartsajter. Redan nu har över 1000 restauranger recenserats.

Det finns dock *massor* av restauranger i Sverige - så för att sajten ska bli riktigt användbar så behövs det många, många fler recensioner.

Om du har använt någon av mina kartsajter tidigare, men själv inte bidragit med några recensioner ännu så är det här ett fint tillfälle att själv bidra. Utöver att recensera så kan du också hjälpa till att se till att informationen om restaurangerna stämmer, och lägga till sådana restauranger som saknas. Jag kommer att behöva mycket hjälp under den närmsta tiden.

Jag kommer inte kunna driva en sådan här sajt själv - det hela bygger på att användarna hjälper till. Annars är det kört. Jag behöver DIN hjälp, alltså.

På förstasidan kan du kolla in vilka restauranger som fått bäst recensioner i Sverige:Baserat på mina egna erfarenheter verkar det som att listan stämmer ganska bra!

Nu vet jag att många av er hard-core webbmänniskor tänker att Restaurangkartan redan är oldschool. Ni har ju redan gått vidare till häftigare saker som Gowalla och Foursquare och "What's near" och hej-och-hå. :)

Jag är dock övertygad om att Restaurangkartan har en stor och viktig nisch att fylla. Och jag kan lova er att sajten kommer att vidarutvecklas. Det finns väldigt mycket spännande saker man kan göra för att göra sajten mer social. Det kommer, det kommer... Ge er till tåls bara.

Till sist vill jag påminna om att alla kartsajterna, även Restaurangkartan, finns tillgängliga för iPhone (Allakartor.se går att ladda ner gratis och iKartor.se kostar 7 kr). Och för Android (Allakartor, även den gratis). Tack för det, Hugo Wetterberg, Prakash och Martin Dahl.

Med hjälp av mobil-apparna kan man redan nu hitta och recensera restauranger direkt i mobilen. Och ta bilder på maten och ladda upp den direkt på sajten! Hur coolt är inte det? Så här ser det ut i iPhone (allakartor.se):Nu hoppas jag få se era senaste matbilder på sajten. :)

8 comments :

Raz said...

Jag är djupt imponerad av cykelstrapatserna och allt det andra!

Jimmy Larsson said...

Saknar lägg-till-ny-funktion i iphonen, men det vet du ju redan. ;)

I övrigt riktigt coolt! Bra jobbat!

/Jimmy

Linus Bohman said...

Yay restaurangkartan! Och yay Hugo och allakartor-appen! Bra jobbat, båda två! :)

Robert Pohl said...

Grymt jobbat Ted! Det kommer bli bra det här!

//Rob

Anonymous said...

Bra idé, bra sajt.
Men snälla, vänd citattecknen rätt ..!

Vimo said...

Hur gör man för att lägga till en restaurang som inte finns med?

Ted Valentin said...

Hej Viktor!

Gå in på:
http://www.restaurangkartan.se/om/lagg_till/

Kul att du vill hjälpa till att göra sajten bättre. Jag behövs som sagt att folk som du hjälper till :)

Barbro Thörn said...

Varför kan man inte positionera restarangerna? Det vore betydligt enklare om man kunde sätta dem rätt på kartan på en gång och slippa tjata om att den och den ligger fel........