Tuesday, July 20, 2010

Den politiska bloggosfären - så ser den ut.

Under sin presentation på Ted x Almedalen visade Martina den extremt coola visualisering av den politiska bloggosfären som vi tagit fram ur Politometern.Cirka 2.000 bloggar och 20.000 länkar, visualiserade. Du kommer att älska det. Kombinationen av den detaljerade grafiken och de läckra inzoomningarna i Prezi är ganska unik. Själv skulle jag gärna vilja ha grafiken som en mega-plansch där hemma.Efter Martinas presentation var det några som drog parallellen till Hans Rosling, vilket var kul. Hans Rosling är en av mina stora idoler, kanske en av de mest spännande svenskar vi har.

En kul grej är att Martina även kan ta fram skräddarsydda visualiseringar för specifika politiska frågor. Så om ditt företag, din organisation eller ditt parti vill veta hur en viss fråga "ser ut", skriv en rad till Martina. Bra visualiseringar skapar både förståelse och är visuellt hänförande - på gränsen till konst.

Här nedan kan du kolla på hela presentationen med Martina. Den börjar ganska exakt tio minuter in i klippet:PS. Som en sommarbonus vill jag även passa på att tipsa om Hans Roslings senaste presentation, från Ted @ Cannes.

1 comment :

Noterat said...

Riktigt häftig översikt. Smart och översiktligt att beskriva bloggosfären på detta grafiska vis.