Tuesday, April 9, 2013

Välkommen till SocialaNyheter.se

Jag har en papperstidning, vilket jag tycker är ett trevligt sätt att få i sig nyheter men... det irriterar mig att jag missar omtalade "snackisar" som har sitt ursprung i alla de andra medierna. Så jag har känt ett behov av en sajt som samlar de hetaste nyheterna i Sverige, på ett och samma ställe.

För ett par månader sedan byggde jag sajten Bestofsvt.se, som fick ett väldigt fint mottagande. Så lite på samma tema har jag nu byggt en sajt med snarlikt koncept, men med fokus på nyheter! Välkommen, således, till SocialaNyheter.se.


SocialaNyheter.se visar vilka som är de hetaste nyheterna på Facebook och Twitter.

Sajten visar nyheter från ett antal källor (Aftonbladet, Expressen, DN, Svd, GP, Sydsvenska, SVT, Sveriges Radio, Metro, DI, IDG med flera). Om du vill kan du sortera nyheterna efter källa och tid. Till exempel kan du se vilka som är de mest delade nyheterna på Aftonbladet senaste timmen.

Sajten funkar bra på datorn men är nog egentligen bäst på mobilen.


Min förhoppning är att du ska tycka att sajten är självklar, typ "Varför har inte detta funnits tidigare?"

Och: Kom gärna med feedback om du har några önskemål på sajten - och dela den gärna på Facebook eller Twitter om du gillar vad jag bygger!PS. Cred till Kent Cederström och Jon Gotlin som spann vidare på Bestofsvt och byggde BestofNA och Bestoforebro - som i sin tur sporrade mig att hacka ihop Socialanyheter.se lite snabbare.

14 comments :

Sofie said...

Grymt! Det här har jag saknat.

En extra funktion som jag skulle uppskatta är möjligheten att välja flera källor samtidigt, utan att välja alla. Jag skulle helt enkelt vilja kunna välja bort Aftonbladet och Expressen.

Helen said...

Det här känns väldigt självklart och väldigt du att komma på något så enkelt, socialt och smart på samma gång.

Erik said...

Du skulle även kunna införa en Reddit-algorithm när du rankar nyheterna som nu verkar rankas efter antal facebookdelningar.

Se här hur den ser ut: http://amix.dk/blog/post/19588

Andreas Ullenisu said...

Bra idé, snyggt jobbat! /AU

Unknown said...

Bra idé, men varför inte ta med Google+ också så man får med även nyheter som folk är intresserade av att *diskutera* och inte bara "gilla".

Snille said...

Saknar ett RSS flöde med samma information... :) Kanske inte är någon som använder RSS längre... Men kör man ighome.com som är det trevligt. :)

Anonymous said...

Kul tjänst och bra jobbat!

Feature request: Möjlighet att se nyheterna i kompakt läge. Det blir mycket scroll nu när man läser dem i mobilen.

Jonas N said...

Som Snille säger ovan saknar jag också ett RSS-flöde som t.ex. skulle sammanställa alla dessa "toppnyheter" varje dygn och sedan mata ut dem i feeden.

Jag har brukat prenumerera på div. svenska nyhetssidor, men problemet är att man ju får kanske 100 nyheter om dagen... per tidning!

Att istället få en sammanställning på nivån ca 20 stornyheter per dag totalt i feeden skulle vara jättebra!

För att detta ska vara riktigt användbart bör tjänsten dessutom ha stöd för lokaltidningar, så att man liksom kan välja "inriktning". De har ganska ofta RSS-också. :)

Biggles said...

Gillar idén skarpt. Men jag vill se riktiga nyheter och inte allt skräp som aftonbladet och expressen publicerar. Så ett önskemål: ett filter att kunna sortera bort enskilda nyhetskällor.

Erik said...

Bra tjänst. RSS, som några ovan skriver, hade varit kanon.

Fredrik Nygren said...

Säger som många före mig. RSS hade varit kanon.

Simon said...

Gillas starkt! På lite mindre skärmar hamnar innehållet "under the fold", är det avsiktligt? Och utmärkt ide at släppa ut uppdateringar per epost. Det finns (fanns?) tjänster som gör epost-till-rss förresten, fast där som du matar ut epost skulle det säkert gå smidigt att släppa ut samma som RSS direkt från sajten?

Anonymous said...

Jag saknar skanskan.se

Benke 007 said...

Hej!
Har du några planer på funktion så att jag kan välja vilka nyhetskällor jag vill se (och inte se)? Jag gillar knappen Alla nyheter, men jag vill slippa se sk*ten från Aftonbladet och Expressen som bara har elände. Men jag vill gärna se resten...

Tack för en toppentjänst!