Wednesday, September 10, 2008

Gratis affärsidéer

Exjobbstips.se - en av mina nya sajter inom Academic Network - kan verka lite småtrist men är ett grymt ställe att få koll på vad svenska företag håller på med. Här kan man även få många uppslag till egna affärsidéer.

Om du är intresserad av webb, testa exempelvis att söka exjobbsförslag inom web 2.0 eller web*. Det finns massor.

På sajten hittar du alltså förslag till examensarbeten från svenska företag. Det är tänkt att studenterna ska vilja skriva uppsats / utveckla projekten gratis, och i gengäld får de insyn i företagets verklighet. Plus eventuellt ett jobb efter examen.

Vissa förslag är hemliga (exempelvis denna: Wizz Kid web programmer required). Andra är mer utförliga. Testa att göra några egna sökningar, se vad konkurrenterna håller på med, sno eller remixa smarta affärsidéer eller få en allmän känsla för vad som är hett inom ditt intresseområde!

Om du har ett eget företag kan du lägga upp ett eget exjobbsförslag, det är gratis.

4 comments :

Anonymous said...

skitbra! och smart!

men skulle du inte kunna brighta upp länkarna? den dassiga färgen på sökresultatets länkar gör att jag förmodligen missar 50% av de bra idéerna :)

hatar att vara den som är den...

Ted Valentin said...

Hej Kent!

OK. Nu har jag dragit ner den gröna länkfägen några snäpp, så att länkarna förhoppningsvis blir tydligare. Tack för tipset. hej!

Anonymous said...

Imponerande hur pass produktiv du är. En tanke som slog mig var avsaknaden av pizzakartan. De flesta lokala pizzerior har dessvärre inga hemsidor därav vore en karta toppen!

Ted Valentin said...

Hej Anton! Pizzakartan är i pipeline. Jag har ätit en del pizza den senaste månaden, och sett behovet. Extra fint skulle det vara om man kunde få folk att ladda upp många pizzabilder. I alla fall. Det är på gång.