Thursday, November 27, 2008

Ny kartsajt!

Webb-inspiration kan komma från de mest oanade platser. Det här avsnittet av Sex and the City kollade jag på tidigare i höstas:Zagat Guide, för er som inte känner till det, är en restaurangguide i USA. När Carrie efterfrågar en kyrkokarta, så känner man sig ju manad att fixa en. Det som var så extra kul var att bara någon månad senare fick jag ett mail av Mattias Hallberg som jobbar med webb på Svenska Kyrkan:
"Hej! Jag jobbar med webben på Svenska kyrkans nationella kansli i Uppsala. Jag gillar dina kartsajter, och har fått en idé. Vi har ju mängder med koordinater för våra kyrkor, datan är inte komplett men de flesta kyrkor inom Svenska kyrkan finns med. Min ide är alltså kyrkokartan.se, där man kan betygsätta och se information om kyrkor, både våra och naturligtvis andra samfunds. Vad tror du om det?"
... och saken var i princip biff.Det är nu med glädje jag presenterar kyrkokartan.se, där du kan recensera över 3000 kyrkor i Sverige, och ladda upp bilder med mera. Jag önskar själv att den här kartan hade funnits när jag letade efter en bra kyrka till mitt eget bröllop i somras. Om du själv har några favorit-kyrkor, skriv gärna en recension! Här är min recension av Peter Celsings fin-fina 60-talskyrka i Vällingby.

PS. Kyrkokartan är inte den hemliga sajten som jag utlovade här. Den hemliga sajten är ännu under utveckling... DS.

4 comments :

oivvio said...

What? Ok jag förutsätter att du smäller upp moskekartan och synagogskartan inom kort :)

Jag hade möte med en av mina kollegor igår och vi skissar vidare på API:et.

Ciao

Ted Valentin said...

Hej Oivvio!

Haha... Jo, jag förstår att det kan framstå som att jag tagit ställning i kampen mellan religionerna; så är dock inte fallet. :)

Det handlar mest om att Svenska kyrkan hade en bra databas med alla 3000+ kyrkor.

Men jag är inte främmande inför att göra en "world mosque map", om jag får tag på bra data.

Ted Valentin said...

PS. Grymt med API:et, Oivvio. Jag väntar med spänning...

Anonymous said...

en annan grej att kolla är ju

http://hittagraven.stockholm.se/