Tuesday, January 27, 2009

Jobbkartan.se - min nya sajt!

I slutet av förra veckan höll jag i eventet 24 hour business camp. 90 entreprenörer träffades på Hasseludden Yasuragi för att lansera varsin webbtjänst på 24 timmar. Själv skapade jag sajten Jobbkartan.se, som är en sökmotor för att hitta jobb lokalt.Jobbkartan.se hämtar alla jobb från Arbetsförmedlingen och positionerar dem geografiskt. På så sätt kan man söka efter programmerarjobb nära KTH, alla jobb nära Munkedal, eller kock-jobb nära Nytorget. För att nämna några exempel.

Jag vet själv inte hur viktig "närhetsprincipen" är för dem som söker jobb. Om jag utgår från mig själv så hatar jag att pendla. Jag blir lite ledsen i själen varje gång jag hör om folk som varje dag måste trängas på pendeltåget eller i bilköer för att komma till jobbet... Och jag tror att det är en stor tidsmässig förlust, både privat och samhällsekonomiskt, att tillbringa en timme eller mer i bil varje dag.

Kommer jobbkartan att bli populär? En kul grej är att jag redan fått två förfrågningar om att sälja sajten. Inte så dumt, efter 24 timmars jobb. :)

Gillar du Jobbkartan så får du gärna gå in och rösta på den i den pågående omröstningen!

4 comments :

Jotaprojects said...

Suverän idé att skapa denna site! Jag håller med dig om att det inte kul att pendla... Tänkte fråga om du och de som byggde MinaJobb.se kommer jobba ihop för det skulle vara perfekt för min del.

Anonymous said...

Bra idé.
Något skumt med sökningen. När jag skrivwer in "Ekerö" som område får jag;

ERROR
The requested URL could not be retrieved
--
The following error was encountered:
Invalid Request: Malformed request
Some aspect of the HTTP Request is invalid.

Men som sagt, mycket bra idé!

Ted Valentin said...

Hej Mats. Konstigt. Verkar funka bra för mig. Skulle du vilja ta en skärmdump och skicka? Vad använder du för webbläsare? Mac eller PC? Hej!

Anonymous said...

Underbart!

Jag jobbar som karriärcoach, och jag lovar att många kommer att älska denna sida! Att snabbt kunna lokalisera lediga jobb underlättar ju verkligen jobbsökandet. Jag ser fram emot "de andra arbetsförmedlingarnas" anslutande.

TACK! /Ulrika Mandell
dialogrummet.se