Thursday, March 12, 2009

Hur inflytelserik är din blogg?

Om det varit lite tyst om mig de senaste veckorna, så beror det inte på att jag slappat. Tvärtom så har jag jobbat hårdare än någonsin. Jag har med flit isolerat mig (mest på Il caffé) för att få ostörd programmeringstid med ett par nya projekt. Jag bloggade om ett av dessa redan för flera månader sedan så nu börjar det verkligen bli dags att leverera.

Ett av projekten handlar inte om kartor utan om bloggar. Jag nämnde den långa svansen nyligen och nu dyker den upp igen. "Bloggvärde" är Jonas Lejons mått på hur framgångsrika svenska bloggar är. Här har jag plottat upp bloggvärdet för ungefär 90.000 svenska bloggar:Ett 100-tal bloggar är väldigt värdefulla, och över 70.000 har ett väldigt lågt värde. (Det är en power law.) Inom kort hoppas jag kunna ge dig svaret var DIN blogg befinner sig på den här kurvan. Och hjälpa dig att påverka din bloggs inflytande.

1 comment :

Elisabet Widlund said...

Det var det coolaste! Can't wait. Jag misstänker att min blogg verkligen behöver dina tjänster - kulturpolitik är ett hittills ganska underskattat och oupptäckt bloggämne.