Tuesday, June 2, 2009

Recensions-widget

Ni har jag fixat en trevlig liten widget för Minkarta.se. Widgeten gör att du enkelt kan visa dina senast recenserade platser på din blogg.

Det hela är väldigt enkelt, det tar bara 15 sekunder att klistra in en liten kodsnutt som automatiskt hämtar och visar de senaste recensionerna. Kodsnutten hämtar du här.

För exempel på hur widgeten ser ut, kika i min högerkolumn. Nu hoppas jag självklart att widgeten sprider sig som en löpeld över nätet. :)

6 comments :

Anonymous said...

Tjo
Ted
Att änligen få se någon förstå värdet i en widget. Kanske är du inte först. Men av dom ja har set är du förs. Iofs inte så konstigt kanske då du har en del nya idéer i fickan. Att inte tidningarna hakat på widgeten är förvånande. Pelle som förövrigt verkar skärpt måste ha försovit sig. En widget med en nyhetsfeed är den perfekta reklamen hos alla bloggare. och gratis reklam som kan få folk till blaskan när de läser bloggar el råkar titta på en blogg. För en widget står liksom ut ifrån själva bakgrunden. Föreslog widget idéen för otid.se för flera månader sen. Men varit upptagen med annat en stund. Så ingen koll på om de fått ihop en.
Ha en bra dag Ted och tipsa gärna när du har nåt nytt på gång.

Mvh

Anonymous said...

Finns widget-datan i RSS-format också? Vore trevligt för oss som vill styra layouten men ändå publicera flödet på den egna webben.

Ted Valentin said...

@m00ns: Tack!

@Emil: Ah, självklart borde jag göra det också. Schysst att ge folk alternativ. OK. Kommer inom kort...

Rickard said...

Widget (Widget) är en filippinsk-amerikansk tecknad TV-serie, ursprungligen sänd under.... saxat ur Wikipedia.. jag som total nolla när det gäller internet var kan jag hitta förklaringar/information på "överkurs grejor"??? fattar hur din funkar men läser gärna på mer utan att bryta ner det till koder;)

Ted Valentin said...
This comment has been removed by the author.
Ted Valentin said...

Hej Rickard! En widget är en liten "grunka" som visar information från en annan sajt. Som sagt, kika i kolumnen till höger. Där ser du widgeten, med mina senaste recensioner. Enklast är ju att visa med ett exempel, men vill du ha en mer utförlig förklaring, kika här:

http://en.wikipedia.org/wiki/Web_widget