Saturday, July 4, 2009

Hitta.se lanserar... badkarta

I gårdagens Aftonbladet kunde man läsa att hitta.se (ett dotterbolag till samma tidning) lanserat en ny tjänst. Badplatskartan! (tips-tack Mattias.)Affärsutvecklingschefen på Hitta.se förklarar att: "Vi tyckte att det saknades en bra och lättanvänd sammanställning över alla Sveriges badplatser."

Well well. Jag har i alla fall hört att det sedan tidigare finns en sajt som heter Badkartan.se. En ganska poppis sajt som hade över 100.000 besökare förra sommaren och omnämndes bland här och här. Och även i denna artikel i Aftonbladet, för bara två månader sedan. Men jag antar att afärsutvecklings-Jan är förlåten; badkartan.se går ju inte längre att hitta på Google, inte ens när man söker efter badkartan eller badplatser.

I alla fall. På Badkartan.se finns det 2000 badplatsrecensioner, 500 bilder, aktuell vattentemperaturer med mera. Det skulle vara kul om ni som läser det här vill ta med er kameran till stranden i sommar, och ladda upp några bilder på Badkartan efteråt!

Eller så kan ni använda Hittas söktjänst, om ni tycker den verkar bättre. :)

9 comments :

magnus said...

Du är väl inte bitter Ted? ;)
Jag hade nog själv blivit det iof.
Det behöver du inte vara dock då din sajt äger Hitta.se:s taffliga försök.

Fattar inte varför Google fortfarande (eller åter igen?) blockar dig. Fick du något svar ang. det?

Ted Valentin said...

jälvklart är det helt OK med konkurrens, och jag har inget emot att hitta visar både campingplatser, badplatser, och vad som helst.

Men jag tycker att det var lite skojigt att Hitta påstår sig lansera tjänsten för att det "inte finns någon bra sammanställning av badplatser". :)

magnus said...

Håller med, mycket märkligt. Och ang. Googles blockad mot dig?

Erik Stenman said...

Jag tror inte du behöver oroa dig. Vem använder hitta för något annat än att hitta personer och vägbeskrivningar ändå. När väl din(a) sidor kommer tillbaka till googles index så kommer du att utklassa dem.

Rickard said...

du svara inte på blockningen... är det samma eller är den ny? har du fått svar av tomtarna i Google fabriken?
why? why? why?

Ted Valentin said...

@Rickard och @Magnus:

Här är länken till forum-diskussionen på Google:

http://www.google.com/support/forum/p/Webmasters/thread?fid=493fb0d4b862595400046dbb83dbe0a4&hl=sv

Inget har hänt, sajterna är fortfarande svartlistade.

Kim said...

Alltså det är nästan så man börjar bli lite paranoid, Google + Schibsted = konspiration? nädå skämtosidå, men det är lite lustigt ändå att Schibsted apar efter dig och väldigt passligt nån tid efter att din badkarta försvunnit från google serpen så poppar det upp en s.k badkarta på hitta.se som ser riktigt förjävlig ut.

Anonymous said...

Här är en annan tjänst:
Hittabad.se

Aron said...

Lite löjligt kan man ju hålla med om. OK med en sajt, men att de inte skulle känna till dina kartsajter, med badkartan som omnämnts i media flertalet tillfällen, blir ju nästan lite löjligt.

Intressant är ju också noterat att hitta.se och aftonbladet.se nära samarbetar.

Aja, som andra sagt:

Må bäste man vinna. Du har ett klart försprång.