Tuesday, September 22, 2009

Allakartor-app för iPhone och Android

Det har varit så mycket med Blogipedia de senaste veckorna att jag inte hunnit blogga om något som är minst lika rafflande - nämligen att Allakartor.se nu finns som nedladdningsbar app både till iPhone och Android-telefoner!Bägge apparna är utvecklade helt fristående, utan min direkta inblandning, med hjälp av API:et till mina kartsajter. Hur coolt är inte det? iPhone-appen till vänster har hackats ihop av Hugo Wetterberg i Malmö och Android-versionen till höger av Martin Dahl i Lund. (Ingen av dem kände jag sedan tidigare, och jag har fortfarande inte träffat någon av dem. Hur jäkla internet är inte det?)

Här kan du läsa vad Hugo och Martin själva säger om iphone-app:en och android-app:en. Ett antal mobilbransch-bloggar har också skrivit om apparna - läs mer på iphonebloggen iPhone24 eller androidbloggen Swedroid.

Android-appen är gratis, men iPhone-appen kostar 7 kr. Bägge apparna har mig veterligen laddats ner i stora mängder de senaste veckorna. iPhone-appen hamnade på topplistan över mest nedladdade appar i App-store redan efter ett par dagar!Eftersom jag själv har en iPhone så använder jag nu iPhone-appen flitigt. Speciellt cafekartan och wifikartan är extremt smidiga att ha i mobilen för min del. Jag har ingen Android-telefon (ännu) men till min glädje träffade jag nyss Björn Falkevik här på il caffé och på Björns HTC Hero fick jag precis för första gången chansen att testa Android-appen in real life. :)

... och den funkar också väldigt bra. Det ska poängteras att bägge apparna utvecklas löpande. På Android-versionen kan man redan nu logga in och recensera direkt i appen, och samma funktionalitet kommer i en uppgradering till iPhone-appen inom kort. Därefter är det bilduppladdning direkt från appen som står i tur. :)

Apparna kommer förhoppningsvis att bli ännu mer användbara om drygt en månad. För då planerar jag att släppa (ta-da!): Restaurangkartan.se. Jag ser verkligen fram emot att kunna sitta på en restaurang och ladda upp mina mat-bilder direkt på webben.

Om du inte redan laddat ner en app så hittar du apparna i iPhone App Store (här är en direktlänk!) och i Android Market.

8 comments :

Patrik Högberg said...

Fantastiskt Ted, restaurangkartan den blir nog efterlängtad. Visst gillar jag sushi, men det finns ju andra också ;-)

Grattis till apparna, det ena (Google Maps) leder till det andra (dina kartsajter) som leder till det tredje (mobil-appar).

Stefan Tell said...

Tack för det, bra att ha allt samlat.

Har du tid över vore pappakartan.se något för mig under hösten. Tror det finns rätt många pappalediga i lekparkerna därute som skulle uppskatta att kunna använda sin iPhone till något barnvänligt som att få tips om saker att göra när det börjar regna, t ex.

Alexis Fellenius said...

Underbart med Restaurangkartan.se! Det är den kartan jag helt klart kommer använda mest. Saknade den senast för någon dag sen när jag kickade igång allakartor.se i luren.

Kör bara, kör!

Unknown said...

Får inte app:en att fungera till Android. Det står: "Sorry! The application Allakartor (process se.netdev.allakartor) has stopped unexpectedly. Please try again.

Vad kan felet vara?

/Trogen läsare

Johan said...

Kanon men känns det inte lite drygt att tappa de där kronorna man får ut av varje såld iPhone app? 5000 nedladdningar med 5 kr i ersättning ger ju dig 25 000 kronor att köpa Latte för :)

Martin Dahl said...

@Kalle Maila gärna lite mer detaljer till [email protected] och beskriv vilken telefon du har, om du har GPS och/eller nätpositionering aktiverat samt när felet inträffar.

Ted Valentin said...

Hej Johan!

Nej, det är ju jättekul om dom som utvecklar apparna har lite ekonomiska incitament också. Om dom vill.

Jag blir glad om kartorna får fler användare, så det är en win-win!

Jimmy Larsson said...

Hej

Letade mig hit för att jag kom på att en lunch-karta hade varit fantastiskt. Jag letar sällan efter gourmet-ställen utan mer "var hittar jag närmaste kebabtallrik", thai-buffé eller liknande.

Och då ser jag att du redan filar på en restaurangkarta! Weeeh! Give it to me! ;)