Wednesday, September 16, 2009

Blogipedia, nu med fräsig widget

Som ni kanske vet släppte jag sajten Blogipedia.com för knappt två veckor sedan. Det har varit ganska hektiskt sedan dess. Sajten var inte *riktigt* klar när jag släppte den, och inledningsvis pallade sajten inte riktigt trycket. Precis som när jag lanserade Annonskartan.se så krävdes det lite fixande för att severn återigen skulle spinna som en katt.Blogipedia har hittills varit ett enormt kul projekt, och jag märker hur jag själv kan fastna framför den och sitta och småskratta åt vissa inlägg. Extra kul är det att se vad folk har att säga om lite udda fenomen. Som massagestol, kristdemokratin, bloggar eller Cheap Monday. Trot eller ej, men Blogipedia har redan gjort massor för mina kunskaper i nutidsorientiering.

Det hela började i alla fall med en trevlig releasefest på Galleri Moln på Marken (/Kit Arkitektur). Kolla in de fina bilderna som Martina tog. Sajten har sedan dess fått en hel del uppmärksamhet, både på bloggar och på Twitter. Imorse gjorde TKJ en liten intervju med mig och Dagens Media verkar också ha nåt på gång också.

Emanuel Karlsten var en av dem som uppmuntrade mig att bygga Blogipedia, och han har även sporrat till att ta fram en blogg-widget. Ett gäng bloggare har redan stoppat in widgeten på sina sajter!Nu väntar jag med spänning på att Blondinbella, Elin Kling, Ebba von Sydow eller någon i deras kaliber ska klistra in den. Mogi har också hört av sig och sagt att det kanske är på gång. Man kan självklart stoppa in widgeten för precis vilket ord som helst; det behöver inte vara det egna namnet utan det går lika bra att skapa en widget för liberalismen, kapitalismen, livet eller döden. :)

Blogipedia kommer att fortsätta utvecklas under de närmsta veckorna. Stay tuned.

Och sist men inte minst, TACK till alla medlemmar som hjälper till att tagga inläggen. Utan er skulle det inte bli någonting alls. Tillsammans har vi redan taggat över 15.000 texter som fakta/positivt/neutral/negativt. Tjohoo!

Bonusvideon med Jonathan Harris - en av mina inspirationskällor:

1 comment :

Robert Pohl said...

Ted, tack för en grym tjänst. Keep up the good work. (och bra filmtips)