Friday, October 2, 2009

24hbc - pepp.

Nu börjar det dra ihop sig - om mindre än fyra veckor är det dags för 24 hour business camp. Jag börjar känna mig enormt peppad nu...

Två nätters övernattning på Hasseludden Yasuragi är inte helt fel. Ni som var med förra året vet vad jag tänker på; tvagning med trätunna, de varma utomhusbaden, teppanyaki-middag och att få promenera runt i en morgonrock med laptopen under armen i två dagar. Helt enkelt så man önskar att man hade det på jobbet varje dag... :)

Preparing the cloud Bloggy.se getting ready for Teppanyaki Morgondoppet på 24hbc DSC_0465

En sak som jag också verkligen gillar med Hasseludden är möteslokalen, Fuji. Jag har kollat in många konferensanläggningar i Stockholmsområdet och det är sjukt svårt att hitta stora lokaler som är ljusa, inspirerande och har högt i tak. Jag tycker att det är någonting med "vanliga" konferenslokaler som kan kännas lite kvävande... Visst, det skulle vara kul att hacka loss med 120 likasinnade var som helst, men jag tror att miljön tillför något och ger extra energi. (Jag har hört att det finns undersökningar som visar att skolelever presterar märkbart bättre på proven om dom sitter i lokaler med högt i tak, och det har liksom etsat sig fast...)

DSC_0471 Koncentrerade DSC_0500

Under de senaste dagarna har det varit bra drag på 24hbc-bloggen och i Twitter-kanalen med hashtaggen #24hbc. Lite nyheter:
  • Bonnier R&D kommer att ha en efterfest på Allmänna Galleriet kvällen efter 24hbc.
  • Bonnier R&D kommer dessutom att kora en egen vinnare, som får 250.000 kr i annonsering i Bonnier-medier. (Wow!)
  • Det finns massor av öppna API:er som man kan använda sig av. DI.se, Headweb.se, Boktipset.se, Workey.se, Expressen.se, Svd.se, Blocket.se. För att nämna några.
  • Glesys sponsrar med VPS:er till deltagarna. (Alltså virtuella servrar.) Jag kör själv en VPS där och det är något jag verkligen kan rekommendera. Det fina är att man kan växla upp och ner mellan olika vps-alternativ så att man anpassar kapaciteten om sajten skulle växa eller krympa. Dessutom har Glesys bra support i form av ett vps-forum. Så mitt tips att man sätter upp och förbereder sin VPS redan nu. Att förbereda miljön är inte fusk, tycker jag. :)
  • TechCrunch och Internetworld kommer att delta som mediepartners.
  • Och sist men inte minst så kommer Björn Falkevik och Joakim Jardenberg att delta på 24hbc och live-blogga och sända live-video, så alla kan följa vad som händer mer eller mindre i realtid!
För egen del kommer jag att teama ihop mig med Henrik Berggren. Vi har en suverän 24timmars-idé. En riktigt enkel, men välbehövd tjänst med internationell potential. Fast frågan är om Bonnier kommer att gå igång på den? 250.000 kr i annonsering är ju inte fy skam, så kanske borde man byta affärsidé och bygga något som dom gillar istället. Vi får se.

Ett stort tack till Stockholm School of Entrepreneurship som har tagit på sig allt jobb med att anordna 24hbc den här vändan. Utan er skull det inte bli något. Stort tack till Marie & Elis, som drar hela det tunga lasset. Sänd dem gärna en vänlig tanke!

Och en sista liten grej... Ni har väl inte missat avknoppningen 24 hour Sörmland, som gick av stapeln i Eskilstuna för ett par dagar sedan? Det verkar som att enerigin där var riktigt bra. Nu kan man kolla in och rösta på de olika tjänsterna som skapades. Jag är riktigt impad av resultaten.

Ses snart!

Avslutning IMG_2395

3 comments :

Robert Pohl said...

Vad roligt! Det kommer bli grymt!

Anonymous said...

http://www.e24.se/entreprenor/artikel_1601355.e24
är du omnämnd det visste du kanske redan:)
/rr

Anonymous said...

Någon som har direktlänkar till dessa API:n ? E det bara jag som har svårt o hitta till de?