Tuesday, October 20, 2009

Snart är det dags!

Häromdagen kombinerade jag nytta med nöje och åkte ut till Hasseludden Yasuragi för att bada, koppla av och för att rekognosera lite inför 24 Hour Business Camp.

Det var riktigt trevligt. Inför den här omgången av 24hbc så gjorde jag faktiskt en hel del research och kollade upp minst ett 20-tal konferensanläggningar i Stockholmområdet, men det gick faktiskt inte att hitta något annat ställe i Hasseluddens kaliber.En sak som är kul är att de ansvariga på Hasseludden är väldigt laddade inför att vi ska komma. Vår kontaktperson, Fredrik, har flyttat på sin semester...

Just nu jobbar dom dessutom extra för att skapa press på Telia Homerun, som levererar den trådlösa internetuppkopplingen på Hasseludden. Dom har sagt att det ska gå att boosta den. Det håller vi tummarna för, när jag var där nu så låg uppkopplingen på 4,5Mbit/1,5Mbit (upp/ner) vilket kan bli tight när vi ska ut på nätet 120 personer på samma gång.

På min iPhone med Telia 3G fick jag 1,5Mbit/0,5Mbit, och på en dongel med operatören 3 lite mindre än så. Om du ska med så glöm inte att ta med din 3G-dongel du också. Annat man kan ta med sig är en trådlös router, en 3G-router... och annan teknisk utrustning som man tror kan komma till användning. :)

5 comments :

oivvio said...

I senaste episoden av Stack Overflow podcasten pratas det en del om varför wifi brukar falera på massmöten för nördar. Diverse lösningar presenteras på Serverfault. Första tipset verkar vara att erbjuda ethernet-uttag till så många användare som möjligt. Fast problemet på Hasseludden är kanske mest att anslutningen mot omvärlden är kackig och då hjälper det väl knappast att köra med sladdar.

C. Davén said...

Jag vet inte om jag förstår dig rätt, men finns det inte ett fungerande trådlöst nätverk där ute? Eller måste man ha eget 3G-modem?

Ted Valentin said...

Hej Christian!

Det finns en trådlös uppkoppling på Hasseludden, men den kommer uppenbarligen att vara under en del tryck när vi är där. Därför är det en bra idé att ta med sig en 3g-dongel om man har. Även med en sådan blir det säkert vissa kapacitetsproblem, men ju fler olika uppkopplingar vi har att sprida ut oss på desto bättre...

C. Davén said...

Tack, Ted, då förstår jag.

Det kanske vore praktiskt med Spotify- och webbradioförbud och att tipsa folk om att ladda hem all dokumentation och annat som kan behövas i förväg.

Kalle said...

Förra året var det lite panik i början för linan gick upp och ned hela tiden men tackvare lite hjälte insatser av Jocke(var det va?) så löste det sig till slut. Men då var en 3G dongle räddningen!

Men även en förgreningssladd var inte dumt att ha med, kommer med i år med!

En lösning kunde vara att ta med ett par Linksys WAP54 som jag vet kan fungera som WLAN klient och sedan kopplas till en switch så då blir det bara ett fåtal enheter på det trådlösa nätet och sedan får alla koppla in sig i med sladd i switchar kopplade till dessa. Jag kan nog skaka fram två st plus ett part switchar till dem. Men det vore helt klart lättast om vi bara kan räkna med att Telia levererar!