Saturday, November 14, 2009

Mysteriet med den mystiska filmsajten

Häromdagen upptäckte jag sajten HDMT.net. En väldigt anonym sajt, med ett domännamn som är helt omöjligt att komma ihåg. På HDMT kan man kolla på filmer och TV-serier, direkt i webbläsaren, utan att behöva ladda ner. Gratis. Bra kvalité. Ingen reklam. Ingen inloggning.Det verkar ju helt orealistiskt, eller hur? För bra för att vara sant? Sajten funkar verkligen väldigt väldigt bra. Och jag förstår fortfarande inte hur den här sajten kan finnas. Att streama film kostar ju pengar? Finns det någon hake - typ att den fyller din dator med virus och maskar? Eller är det någon miljardär eller hacker som bestämt sig för att ge igen på filmindustrin?

Hdmt verkar vara helt ny. Den har ett extremt få omnämnanden på Twitter. Och samtliga inlägg är på svenska. Ingen verkar ha nämnt sajten utanför Sverige. På Google Blog Search har sajten nämnts två gånger. What? Det första inlägget raderades av upphovsmannen. Kvar är bara Peter Siljeruds inlägg på Framtidsbloggen.

Mystiskt, eller hur? Jag fattar verkligen inte hur den här sajten kan existera - så nu ber jag er om hjälp. Kan någon förklara?

Update: Nu bloggas och twittras det friskt om sajten. Även utanför Sverige. Får se hur många dagar det tar innan nyheten når de "stora" medierna. Och kul att följa hur nyheten nu sprider sig som en löpeld.
Update 2: Nyheten toppar nu Knuff.se. Får se hur lång tid det tar innan svenska och utländska tidningar skriver om det här.
Update 3: Det har gått ett och ett halvt dygn och Hdmt har problem att hantera alla besökare. Just nu går sajten inte alls att nå. För några timmar sedan meddelades det på sajten att kapaciteten skulle förbättras inom 24 timmar.
Update 4: Nu verkar sajten fungera alldeles utmärkt igen. I alla fall för mig.

26 comments :

Anonymous said...

Det är killarna från TPB som har gjort ett nytt projekt säger ryktet!

Béatrice Karjalainen said...

Påminner om http://thepiratecity.org/index.htm

Anonymous said...

Inte helt olikt innehållet på t.ex. tvshack.net. Att ingen vill lägga ut ägarinfo på en sådan sajt är ju knappast något mysterium, eller?

Gabriel said...

Intressant, kanske kan vara en idé och slänga iväg ett mail till tongdone [rulltårta] gmail.com som står som ägare till domänen om man gör en Whois sökning. Sen är ju frågan visserligen om det stämmer, men vem vet ;)

http://who.is/whois/hdmt.net/

 Micael Widell said...

Lite fler ledtrådar för den som vill vara detektiv fås om man gör en uppslagning på IP-numret och kollar vilka andra domännamn som är kopplade till det:

http://www.robtex.com/dns/hdmt.net.html

Christian Bolstad said...

Det är inte så konstigt faktiskt: kollar man sourcen så finner man att det hela bygger på enkel HTTP-streaming med opensource-script som hostas på ett lågpriscolo i Nederländerna där bandbredden är billig.

Spårar man Google Analytics-koden vidare så hittar man http://movieonline.cc http://vip.tv-video.net - två betaltjänster för Real Video-streaming som helt bygger på piratkopierat material.

Det hela är alltså antagligen en testplattform för lite mer användarvänlig men fortfarande kommersiell piratverksamhet, där rättighetsägarna inte får ett öre.

kent said...

Intressant! Slående likt Youtube i färg och form :)

Unknown said...

Intressant. Men är det bara hos mig ljudet är högst mediokert?

Ted Valentin said...

Jag kollade på några av de "liknande alternativen" som folk tipsat om, men det finns ju ingen som kommer i närheten när det gäller kvalitet.

Kul att se att det nu twittras och bloggas friskt om sajten - även på engelska :)

Anonymous said...

Liksom andra liknande sajter kan det ju knappast vara filmintresserade individer som ser detta på sina datorskärmar när bra film upplevs på en storbilds tv.

Pelle

Unknown said...

Film är bäst på bio sägs det Pelle...?

Anonymous said...

Ni är lurade "2012 supernova" är en C-film ej den officiella "2012 "
De filmer som ligger ute är cam movies.

frebro said...

Nu verkar sidan ligga nere!

aron said...

Här Ted, har jag postat lite jag krävde upp i nyfikenhet:

http://www.pusha.se/streama-filmer-och-tv-serier-i-hd-kvalit-gratis#25965

svinet.se said...

Lite andra alternativ

http://www.sitetips.nu/forum/viewtopic.php?p=14646#14646

Anonymous said...

Samma koncept som den legendariska lilla tid vi fick i somras med moviestream.se . Moviestream skulle komma tillbaka men verkr nerlagd? Någon som vet mer? http://www.facebook.com/topic.php?uid=59280211472&topic=10656

Anonymous said...

Själva framsidan är hostad i USA, men videon streamas från Holland, närmare bestämt Leaseweb. Leaseweb är stora och peerar med många leverantörer. Detta innebär att de har gratis trafik mot flera svenska operatörer som t.ex Bahnhof.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
annsikka said...

är det bara jag som anser att man inte ska väcka den björn som sover eller?

det känns som att sidan arbetat hårt på att inte synas på allas radar. och plötsligt så exploderade det för nån var tvungen att skrika jude.

jobbigt läge.

Unknown said...

Hej anonym:

Jag är idioten som nämnde ljudet. Bilden var klart godkänd för mig men ljudet var nästan mono/cam ljud för min del, därav den enkla frågan om fler tyckte samma sak eller det möjligtvis var någon plugin eller liknande som kanske saknades på min burk här hemma. Att du sen tolkar det som om jag ville ha bluray kvalité på nätet gratis utan att betala ett öre är inte mitt problem.

För övrigt jäkligt tufft att sitta och vara anonym på nätet och kalla andra idioter :)

Anonymous said...

http://www.robtex.com/dns/hdmt.net.html

Unknown said...

Och nu möts man av detta när man surfar in på siten..

Roy Heidemann
0049 174 9920197 @ HDMN.net
Bgm-Jaeger-Strasse 1/4, 69214 Eppelheim, Germany

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
LiB said...

Och nu är siten borttagen från servern.

Ted Valentin said...

Bar så ni vet har jag kopplat in kommentarsgranskning på min blogg igen.

Tröttsamt med dem (visserligen få) som tar chansen att skriva en massa dumheter bara för att de kan vara anonyma.

Unknown said...

Asså bara ha klart för er alla, det är okej att kolla på den sidan, inte olagligt!
Det kan vara olagligt för de som lagt upp den men det e okej att kolla på det då man inte laddar ner något: