Thursday, April 8, 2010

Saker på gång

Startup Weekend är ett event som kan bli spännande. Ni har väl inte missat mitt inlägg om det häromdagen? Jag har i alla fall några gratisbiljetter, så maila mig om du vill ha en av dem. (Det kostar annars 600 kr att delta.)Jonas Lejon är superentreprenören som aldrig slutar att överraska. Vid sidan om sitt vanliga jobb (!) har han utvecklat Bloggy.se, Govdata.se, Blogbackupr.com, Domaintool.se och ett 20-tal andra sajter. Igår tillkännagjorde han på sin blogg att han köpt domänen Singlar.se för ett stort belopp. (Sex-siffrigt, säger ryktet.) Var ska detta sluta? Jag skulle gissa att Jonas kommit över en databas över alla ogifta svenskar. Men man kan bara spekulera.För egen del har jag precis blivit klar med Pizzakartan.se, en sajt som folk frågat efter i snart två år! Var finns bra och dålig pizza? Hjälp gärna till och dela med dig av dina pizza-upplevelser. Jag tror att Pizzakartan kan bli en riktigt trevlig sajt. :)New York Times skrev igår om folk som fotar maten och lägger upp bilderna på nätet. Ett coolt fenomen, och faktiskt finns det redan en hel del människor som använder mina kartsajter på det sättet! Kolla in Jehanna, som laddar upp bilder på sushin hon äter. Men hjälp av iPhone-appen (Allakartor.se) är det extremt enkelt att göra, så hoppas att fler hakar på. Appen har nu 8000 nedladdningar från app-store och du hittar den för gratis nedladdning här. Det finns är även en app som heter iKartor.se och en app för Android.

1 comment :

Unknown said...

hej! Jag läste om dig på DI weekend och blev mäktigt imponerad. Jag har en fråga om dina kart-sajter, som jag tror att du inte vill svara på men jag gör ett försök..det värsta jag kan få är ett nej:)) here goes:
Hur genererar sajterna intäkter? Tyckte inte att jag såg särskilt många annonser för en googleAD. Lycka till!! =)