Tuesday, May 11, 2010

Kommer snart: Blogipedia Trends

Jag har något sjukt spännande på gång just nu. Något jag snubblade över av misstag.

Förebilden är Google Trends. Det är - som du säkert känner till - Googles tjänst där du kan jämföra hur många som googlar på olika sökord. Där kan man exempelvis kolla hur många som googlar på Lady Gaga jämfört med Madonna. Lady Gaga i blått, Madonna i rött, nedan.




Jag jobbar just nu på en liknande funktionalitet för Blogipedia. Spännande, va? Tjänsten kommer rimligtvis få namnet Blogipedia Trends. Där kommer du kunna jämföra, exempelvis...

1. Hur många blogginlägg nämner Lady Gaga och Madonna?



2. Är inläggen om Madonna och Lady Gaga positiva eller negativa:



Ganska sweet, eller hur?

Just nu är funktionaliteten lite "rough around the edges". Men tanken är att ganska snart lansera hela funktionaliteten öppet på nätet. Gratis. Snabbt som sjutton. Kanske till och med så snabbt att jag kan göra det embeddable - så att du kan baka in grafer på din blogg, som uppdateras i realtid. You dig?

Under den här veckan tänkte jag visa er lite fler exempel på spännande grafer. Det skulle vara väldigt kul om du vill komma med önskemål på jämförelser du skulle vilja se. Kom gärna med önskemål i kommentarerna!

Man kan jämföra vad som helst. Bloggare, begrepp, städer, produkter, företag. You name it. Allt som finns på svenska eller engelska Blogipedia alltså.

1 comment :

Poppe said...

Entreprenörskap vs Arbetslöshet