Tuesday, May 25, 2010

Politometern-fix för TT-telegram

En sak som blivit tydlig på Politometern under den senaste tiden är att DN, Expressen, Svd och Aftonbladet ofta direktpublicerar TT-telegram, utan ändringar.

Och när de är politiska bloggarna länkar till dessa artiklar får det den lite oönskade bieffekten att helt identiska texter hamnar på Politometerns förstasida. Det ser lite tråkigt ut. Som i fallet nedan. Aftonbladet ändrade rubriken på telegrammet, men i övrigt var informationen identisk:För att lösa problemet byggde jag ihop en liten fix. Nu visar Politometern att dessa fyra artiklar egentligen är en och samma. Så här ser det ut på förstasidan nu:


Politometern blir bättre och bättre dag för dag. Jag tycker att det är en väldigt kul sajt, både att jobba med och att använda privat. Som sagt har jag inte varit så intresserad av politik tidigare - men med Politometern tycker jag att det har blivit riktigt intressant.

Update! Läs även Martinas analys av situationen: Är TT spam?

2 comments :

Anonymous said...

Kan du gå in lite närmre på vad fixen innebär? Jämför du texterna för att se om de är lika, om de länkar till samma, etc? Vad händer om alla byter rubrik, men artikeltexten är densamma? Det är alltid kul när folk vill sprida kunskap vidare!

Ted Valentin said...

Hej Anonym. :)

Det är en ganska enkel fix. Jag jämför texterna bara, för att se om de är samma. Så det är inte något speciellt avancerat programmeringsmässigt.