Wednesday, September 1, 2010

37503 iPhone-användare kan inte ha fel!

Det är mycket med appar nu...

Det allra senaste är att Anders Wikström (på Sticky Beat) gjort en Android-app med namnet Hungrig?, baserat på Restaurangkartans API. Så här ser den ut!


Om du har en Android-telefon så testa den gärna! Än så länge kan man inte recensera och ladda upp bilder direkt i appen, men enligt Anders så kommer inom kort (förmodligen i nästa uppdatering).

Sedan tidigare finns även Android-appen Allakartor.se (utvecklad av Malmö-bon Martin Dahl). Testa gärna den också - de är gratis bägge två.

Ju fler appar desto bättre. De olika apparna har sina egna fördelar. Det blir extra tydligt på iPhone-sidan. Det finns just nu tre olika iPhone-appar som baseras på API:et till mina kartsajter:
  1. Badkartan.se (gratis, utvecklad av Mobiento)
  2. Allakartor.se (gratis, utvecklad av Hugo Wetterberg)
  3. iKartor (7kr, utvecklad av Prakash på Applified Ideas)
Alla har haft lite problem med uppgraderingen mellan iOS3/iOS4, men de flesta av problemen har nu lösts eller kommer att lösas inom kort.

Och kolla in det här:Under det senaste året har Allakartor-appen fått 37 503 nedladdningar. Det är ju ganska fantastiskt.

För ganska exakt två år sedan bloggade jag om att vi behövde 100 000 iPhones i Sverige för att utvecklingen skulle ta fart. Sedan ett tag är vi där. Och oj vad det händer saker på app-fronten nu!

Vill du också bygga något kul med mitt API så skriv gärna en rad. Eller läs mer om Allakartor-API:et på Opendata.se. :)

No comments :